Обратно към категорията

Кметът Стефан Радев се срещна с председателя на Федерацията по джудо и клубове от Сливен

   

Кметът Стефан Радев се срещна с председателя на Федерацията по джудо и клубове от СливенВзаимодействието между местната власт, Българската федерация по джудо и клубовете по джудо в Сливен бяха обсъдени по време на среща между кмета Стефан Радев, председателя на федерацията доц. Румен Стоилов и представители на клубове по джудо в града. Кметът заяви, че предстои ремонт на покрива на зала „Младост“ и се търси вариант за решаване на въпроса с отоплението.

  „Радвам се, че кметът приема присърце проблемите на спорта в града и му благодаря за срещата, на която имаме възможност да поставим въпроси, които вълнуват клубовете по джудо“, каза доц. Румен Стоилов.

 Срещата се проведе по инициатива на кмета Стефан Радев. Поводът е избирането на доц. Румен Стоилов за председател на федерацията в края на 2018 година и за по-тясно взаимодействие между федерацията и клубовете, които имат високи спортни постижения, утвърждават традициите и градят бъдещето на джудото в Сливен.
Инициативата е част  от политиката на кмета за развитието на спорта в общината и подобряването на условията в спортните бази. Преди дни той постави началото на ремонтните дейности на спортен комплекс „Асеновец“, където не е правен ремонт от построяването му през 1971 г. От началото на мандата е извършена цялостна промяна на отоплението на спортна зала „Васил Левски“ и покритата лекоатлетическа писта. Залата е изцяло газифицирана, изградена е нова вентилация и ново информационно електронно табло. Беше изградена зала по борба с финансовата подкрепа на правителството.

 

  През изминалата година са изградени нови спортни площадки. Освен ремонта на зала „Асеновец“, през 2019 година ще се извърши и ремонт на 25-метровия закрит плувен басейн в училище „Елисавета Багряна“ в кв. „Сините камъни“. Той ще бъде пуснат в експлоатация и ще се стопанисва от Общината.

  Финансовата издръжка на спортните съоръжения и зали в града е изцяло за сметка на Община Сливен. Над 30 спортни клуба получават финансиране, което е увеличено с 20 процента спрямо предходната година.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!