Обратно към категорията

Проверяват сигнал за замърсяване на река Тунджа в Ямбол

   

Проверяват сигнал за поредното замърсяване на река Тунджа в Ямбол видео

Районната прокуратура-Ямбол проверява сигнал за замърсяване на река Тунджа. Както Радио 999 съобщи в петък, 26.04.19г. река Тунджа отново се запени в района на ямболския комплекс „Златен рог”. За това сигнализираха наши слушатели, възмутени от редовната поява на замърсяването. Източникът на пяната е неизвестен, но тя се излива от заустен канал към коритото на реката.
От Районната прокуратура са назначили проверка за откриване на причинителите на замърсяването. Взети са и проби за изследване от регионалната инспекция в Стара Загора. Очаква се резултатите да бъдат готови до няколко дни.

Припомняме, че от 999 много кратно сме подавали сигнали към РИОСВ, които са извършвали проверки, но все така остава неоткрит и ненаказан причинителя.
Подробности за поредния сигнал за замърсяване на водите на реката в района на индустриалната зона на Ямбол вижте в репортажа:










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 Страхил 28.04.2019 09:23

И какъв смисъл има да се забранява риболова за месец и половина, след като през това време тези боклуци ще изтровят 10 пъти повече риба, отколкото риболовците биха уловили. Глупости, 100 пъти повече.

 

 

#1 Страхил 28.04.2019 09:15

" Източникът на пяната е неизвестен, но тя се излива от заустен канал към коритото на реката. " Наистина е "неизвестен". Но е много хитър и неуловим.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!