Обратно към категорията

ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ЩЕ ИЗПРАЩА УЧЕНИЦИ НА ПРАКТИКА ПО РУСКИ ЕЗИК В МОСКВА

   

ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ЩЕ ИЗПРАЩА УЧЕНИЦИ НА ПРАКТИКА ПО РУСКИ ЕЗИК В МОСКВА

видео
ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” подписа договор за сътрудничество с Държавния институт по руски език „А.С. Пушкин” в Москва. За да стане факт документа, подписите си положиха ректорът на института Маргарита Русецкая и директорът на Езиковата гимназия в Сливен Ефросина Кисьова. Договорът е за сътрудничество в областта на преподаването и изучаването на руски език. Документът се появява само една година след като в сливенската езикова гимназия започна изучаването на руски език като първи чужд език. Идеята за сключване на договор е взаимна- на ръководство и преподаватели по руски език от института „А.С. Пушкин” в Москва и на учителя по руски език от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” Анна Гандева по време на обучението й в института и на ръководството на гимназията.
 
Сътрудничеството между двете учебни заведения ще се осъществява в съответствие със съгласувани ежегодно съвместни планове за разпространение и популяризация на руския език в образователното пространство на ПГПЗЕ „З.Стоянов”, разработване и реализация на съвместни просветителски, мрежови, образователни и научно изследователски и иновационни проекти и програми в това число и използването на електронно обучение. Институтът „Пушкин” ще предоставя на гимназията достъп до дистанционно обучаващи ресурси, ще оказва консултантско-методическа помощ на преподавателите в гимназията. Предвидено е и осъществяването на обмен на преподавателски кадри за провеждане на майсторски класове и други.
 
През лятото на 2019 година първата група ученици от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” ще отпътува за Москва, за да се включат в практически курс по руски език за ниво В1 в ДИРЕ „А.С. Пушкин”.
Подробности вижте в репортажа:










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!