Обратно към категорията

Сливенският катедрален храм ще търси финансиране за основен ремонт и нова камбанария

   

Сливенският катедрален храм ще търси финансиране за основен ремонт и нова камбанария

Катедралният храм "Св. Димитър" в Сливен ще търси финансиране за основен ремонт и изграждане на нова камбанария. Това съобщи пред журналисти предстоятелят на църквата отец Евгени Янакиев, който е и протосингел на Сливенската митрополия.
Църковното настоятелство към храма ще кандидатства по проект за ремонт по ОП "Региони в растеж" в приоритетна ос за религиозен туризъм и туристически атракции. Ще бъде ремонтиран покривът и вътрешната част на храма, като съществува идея да се изгради камбанария в близост до църквата, както е било преди години.
Към проекта ще бъде включен и храмът "Св. Георги", който се намира в подножието на Бармук баир край града. Съществува проект за манастир, но земята там е собственост на горското предприятие и е необходимо да бъде отстъпено право на строеж. По проекта се предвижда да има около 730 кв. м застроена площ. Ще бъде довършен храмът и ще бъде построена ограда около него.
Мащабният проект предвижда още изграждането на сграда на мястото на съществуващ имот в близост до митрополията в Сливен. Там ще се помещават библиотека и музей, в който ще бъдат показвани ценни икони и църковна утвар. Ще бъде възстановен и ремонтиран имот на митрополията в Сливенските минерални бани. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!