Обратно към категорията

"Върви, народе възродени" на Червения площад в Москва

   

видео
За поредна година хиляди българи и руснаци запяха заедно "Върви, народе възродени" на Червения площад в Москва! Честванията по повод 24 май, тази година от гр. Стара Загора, се пренесоха в руската столица, чрез пряко включване достигнало до милионна ТВ аудитория!
 
Видеото вижте ТУК .

Ето и запис от 2018-та година, когато пряката връзка беше със София - Вижте!


 
 
24 май беше отбелязан в Москва с празнична литургия и тържествена церемония по полагането на венци и цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий, както и с грандиозен концерт на Червения площад. 
 
На Славянския площад в руската столица имаше най-много българи, но и представители на всички славянски държави с изключение на Украйна, съобщи БНР. По традиция делегацията на посолството ни в Москва първа поднесе венци и цветя пред паметника, а посланик Атанас Кръстин заяви:
 
"Още в годините на османското иго, в далечната 1813 г. българският народ се осмелява да заяви националната си идентичност, отбелязвайки великото дело на Светите равноапостоли, братята Кирил и Методий". 
 
Празникът продължи с едночасов концерт на Червения площад. Чрез телемост смесеният хор на Старозагорската опера и сборният хор „Русия“ изпълниха химна на Кирил и Методий.
 
 
 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!