Обратно към категорията

Ямбол: БСП - 38,78%, ГЕРБ - 30,03%. Наказателен вот ли е това срещу управлението на Г. Славов?

   

В Ямбол БСП - 38,78%, ГЕРБ - 30,03%. Наказателен вот ли е това срещу управлението на Г. Славов?

Ямбол е един от трите града, в които управляващата партия губи, но е градът с най-голяма загуба за тях, с близо 9% 
 
Резултатите от изборите за Европейски парламент са налице. В цялата страна управляващата партия е победител в изборите, но  само в Плевен, Добрич и Ямбол губи.
Докато за Плевен и Добрич може да се каже, че кметовете НЕ са от квотата на управляващата партия, в Ямбол не е така.
Видно беше за ямболската общественост сериозната изборна кампания, която водеше кмета Славов.  Градът не е бил така украсен, дори и по Коледа.
 
Почти нямаше стълб по ул. "Г.С. Раковски" и по централните градски артерии с реклама на партийната организация, на която Славов е и председател в област Ямбол.
Загубата е факт,  въпреки поетия ангажимент и за нова болница и посещението на  място от министър-председателя, с което да му бъде оказана помощ на тези избори.
 
Кметът претърпя пълен провал. 
 
За опозицията успехът, може би, се дължи по-скоро на наказателния вот срещу сегашното управление,  а не толкова заради гласове на техни симпатизанти.
Обърнете внимание, че в Добрич, където кметът е член на СДС, ГЕРБ губят с разлика от близо 5%.
В Плевен, кметът е независим, подкрепен от реформаторски блок и ВМРО.  Там ГЕРБ губят с около 3.5%
 
В Ямбол кметът е от управляващата партия (в коалиция със СДС) и се радва на всякакъв правителствен комфорт. Въпреки това, загуби изборите с - почти 9%. 
Това е ясен показател, че вече гражданите правят ясна преценка за местното управление. На базата на това, може би, ще формират и преценката си за кого да гласуват на национални, или други   избори. 
Равносметката идва по време да избори, когато гражданите дават своята оценка за това, доволни ли са от това което се случва в областта им, или не.
Неуспешното управление води до наказателен вот. В Ямбол не бяха допуснати няколко референдума, но сега няма как гласът на избирателите да не бъде чут. 
Най-голямата загуба на управляващите е именно в Ямбол и областта. 

Това са вторите избори, които Славов губи. Отворен остава въпросът, дали партията, която той представлява ще вземе мерки..?
 













Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#31 1 05.06.2019 10:47

Ако бях журналист в това радио,телевизия не бих показвал на читателите си нахилените мутри на снимката.По-добре сложете някакъв негатив!Те не заслужават да бъдат показвани!


#30 hiram abif 03.06.2019 04:53

НЯМА КАК ДА СЪМ БЛИЗЪК С ОТКРОВЕННИ КРАДЦИ,НО МОГА ДА СЪБЕРА ДВЕ И ДВЕ.КАТО ГЛЕДАМ СКОРОШНИТЕ АКЦИИ НА СПЕЦ ПРОКУРАТУРАТА ПРАВЯ ПРОГНОЗА,ЧЕ КРАДЕЦА СЛАВОВ ИМА ГОЛЯМ ШАНС ДА И СТАНЕ КЛИЕНТ.

 

 

#29 До hiram abif 02.06.2019 12:21

Явно си много близък до партия Герб и Бойко Борисов.


#28 hiram abif 02.06.2019 12:14

КОЛКОТО И ДА РЕВЪТ ТУКА ПОДЛОГИТЕ НА КРАДЕЦА КМЕТ,НЯМА КАК ДА МУ ПОМОГНАТ.ТОЙ Е ПЪТНИК И ТО В ПОСОКА СОФИИСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН.ТРЯБВА МУ САМО БОЙКО ДА ГО ПОСОЧИ,А ТОЙ НЯМА ДА МУ ЦЕПИ БАСМА,КАТО СЕ ЗНАЕ ,ЧЕ КМЕТА КРАДЕЦ Е ВЕРЕН АВЕР НА ЦВЪЦКО МАЛОУМНИКА.

 

 

#27 Станислав Ангелов 02.06.2019 11:39

Събрали се Каньо, Маньо и Ганьо и викат кмета краде... те щото пък са много хубави. Както и опозицията БСП, хвани единия удари другия!!! Смях в залата


#26 До hiram abif 02.06.2019 11:31

Ямбол винаги е бил червен. На евро избори и парламентарни винаги бият БСП, обаче за месния парламент нещата са други в Ямбол Герб са категорични лидери, защото най-големите професионалисти в своята област са там

 

 

#25 Страхил 02.06.2019 10:29

" сравняват с месни в сравнение с месните " Затова сме на това дередже. Защото неграмотниците не само, че имат право да гласуват, а даже и да коментират. Пише се "месТни", неграмотнико!


#24 РИК Ямбол 31 и град Ямбол едн 02.06.2019 09:45

Блажени са вярващите. Всеки може да си го извърти както иска. Европейски избори да се сравняват с месни!? А тези резултати защо не ги тълкувате, че в РИК Ямбол 31 има антиевропейски настроени граждани.Това за радване ли е? А една статистика колко симпатизиращи на ГЕРБ са гласували на тези избори в сравнение с месните, може ли да ни извадите? И правите ли разлика между гласували в РИК Ямбол 31 и град Ямбол?

 

 

#23 antibsp 01.06.2019 13:37

В най-червената област в БГ 30,03% си е направо подвиг. Нека никога да не се дава власт на БСП.


#22 Жоро 01.06.2019 13:22

Не можеш да печелиш избори когато имаш имидж на един от най корумпираните кметове в България! Не можеш да печелиш избори когато си се заобиколил с некомпетентни послушковци без авторитет! Не можеш да печелиш избори когато използваш системата само за репресия и натиск! Не можеш да печелиш избори когато си се самозабравил! Всичко в ГЕРГ-Ямбол е толкова гнило, че трябва да се реже и гради наново!

 

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!