Обратно към категорията

Празничен концерт по повод 24 май в Дражево

   

Празничен концерт по повод 24 май в Дражево

снимки
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост събра ученици, учители и родители в читалище „Прогрес 1936“ - с. Дражево. Прозвучаха звуците на „Химн на Кирил и Методий“. За святото дело на първоапостолите, за мисията на всеотдайния учител, за отговорността на родителите към образованието на децата им, за стремежа, който учениците трябва да имат към знанието, слово произнесе г-жа Марина Николова, директор на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ - с. Дражево.
Почетна грамота за цялостен принос към учебно- възпитателния процес бе връчена на г-жа Лидия Мироненкова – старши начален учител, която 43 години от живота си е посветила на учениците и училището.
Грамоти за спечелените призови места в националния конкурс „Вяра и упование“ бяха връчени и на трима ученици – Богомила Монева, Стефани Митева и Мануел Данчев.
С „ Песен за буквите“ и със стихотворение за Кирил и Методий, на сцената на читалището дебютираха първокласниците, а по-големите ученици представиха литературно- музикална композиция „Знанието е сила“.
Гостите от детска градина „Изворче“, група „Пчелички“ с. Хаджидимитрово и самодейките от Народно читалище „Васил Левски-1950“, с. Хаджидимитрово впечатлиха присъстващите със своята „Седянка- приказка на едно село“ - постановка на Диян Ставрев, ученик в Езикова гимназия „Васил Карагъозов“- Ямбол. Пиесата е по проект „Мостове на доброто“ и участва в конкурса „Млад благотворител“, а ръководител е вокалният педагог Паулина Чорбаджийска.
Децата от детска градина „Изворче“ - група „Пролет“, с. Дражево развълнуваха присъстващите с танците си, а Дайчовото хоро на четвъртокласничките от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Дражево създаде истински празничен финал на тържеството.
 
Екип на
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“
с. Дражево









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!