Обратно към категорията

В Сливен започна Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“

   

В Сливен започна Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“

В зала „Сливен днес започна Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ (МФАФ), който ще продължи до 28 май. Първата част от програмата на събитието е насочена към най-малките. Тя започна с прожекция анимационни филми, подходящи децата от детските градини и начален курс.
Организаторите от фестивала благодариха на Община Сливен за гостоприемството и подкрепата. Те се зарадваха на десетките малки посетители, които изпълниха залата.
Програмата продължава днес от 14.00 часа. Ще бъде проведен и майсторски клас с участието на художник-аниматори.
На 28 май, вторник, от 17.00 часа в зала „Сливен“ ще бъде прожектирана селекция от анимационни филми, подходящи за деца и младежи на възраст над 13 години. След края на прожекциите всички присъстващи също ще имат възможността да се запознаят с начина на изработване на анимационни филми.
Фестивалът стартира дейността си през октомври 2010 година в София и е първият фестивал на изкуството на анимационните филми в България от новия век. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития в България.
Събитието е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.
МФАФ „Златен кукер“ – София, играе ключова роля в анимационната индустрия като цяло, тъй като се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни за хора от различни поколения.
По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и публиката имат възможност да присъстват на професионални майсторски класове, водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство.
Всяка година фестивалът се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната.
Организатори са МФАФ „Златен кукер“ – София и Община Сливен.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!