Обратно към категорията

Кметът на община Болярово подписа договор по нов проект

   

Кметът на община Болярово подписа договор по нов проект

На 23 май 2019 година кметът на община Болярово подписа нов одобрен на общината договор от Министерството на труда и социалната политика. Одобреният и подписан проект е „Подобряване на условията за предоставяне на социални услуги в община Болярово“. Във връзка с кандидатстването по проекта за оборудване и обзавеждане на материалната база за предоставяне на социални услуги, управителният съвет на фонд „Социална закрила“, на свое заседание на 14 май 2019 година, взема решение да бъдат отпуснати  финансови средства в размер на 26 833.38 лв. за реализиране на проекта.
          Проектът за обзавеждане и оборудване е с цел подобряване на условията за предоставяне на социални услуги в община Болярово.  Целта на проекта е да се подобри качеството на предоставяните социални услуги в домашния социален патронаж, Защитеното жилище за лица с физически увреждания в Болярово, както и храната по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Болярово“, финансиран от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане в община Болярово.
         Оборудването на кухнята със съвременни електроуреди и инвентар ще подобри условията за работа на персонала, като се спестят усилия и време за подготовката на продуктите, което може да бъде използвано за по-добра организация на работата в кухнята за разнасяне на храната. Косвено, намаляването на сроковете за приготвяне на храната ще даде възможност за по-навременното й разнасяне по отделните населени места, някои от които са отдалечени от общинския център. Цели се и намаляването на разходи за електрическа енергия чрез използването на съвременни, енергоспестяващи уреди.
        Основните дейности по проекта са: сформиране на екип; избор на изпълнител; доставка и монтиране на оборудването; публичност; отчитане на проекта. Целевата група по проекта са: хора с увреждания, възрастни хора, етнически общности. Ползватели на услугата са над 220 жители от общината, за които към момента се приготвя храна в кухнята. Доставката на храна е организирана така че всеки работен ден с три превозни средства се разнася храна по три направления в общината.
        Проектът ще се реализира на територията на 20-те населени места на общината в продължителност на 4 месеца. 

Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!