Обратно към категорията

Болярово става член на Европейската асоциация за местна демокрация

   

Болярово става член на Европейската асоциация за местна демокрация

Болярово да стане член на Европейската асоциация за местна демокрация. Това предлага кметът на община Болярово Христо Христов. 

Европейската асоциация за местна демокрация – или ALDA е неправителствена организация, посветена на насърчаването на доброто управление и гражданско участие на местно ниво. ALDA се фокусира върху дейности, които улесняват сътрудничеството между местните власти и гражданското общество.
Създаден по инициатива на Съвета на Конгреса на местните и регионални власти в Европа, от 1999 г. насам ALDA работи в Европейския съюз и в съседните държави. В нея членуват 90 общини от различни държави в Европа, Азия и Африка.
В България ALDA има 6 членове – Националното сдружение на общините в България, Регионално сдружение на общините "Централна Стара планина", Съюза на българските черноморски общини, Балкан Асист, Президентите Клуб България и Фондация Право и Интернет.
В момента Община Болярово работи по трансграничен проект по Програма „Европа на гражданите" в партньорство с общини от Испания, Италия, Хърватска, Белгия, Португалия, Македония и Латвия. 
Освен участието в нови проекти, членството на Болярово в ALDA ще даде възможност за достъп до експертиза и обмяна на опит. Предложението на кмета Христо Христов ще бъде обсъдено от общинските съветници на 30 май.










Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 29.05.2019 12:05

30 години на власт в една община е много време. Че и за "демокрация" става дума! А ето какви неща циркулират из интернет: https://news.bg/politics/gerb-razkriha-bolyarovo-kato-krepost-na-bezchestieto-i-bezsramieto.html


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!