Обратно към категорията

ПРЕД СЪДА: ОДБХ НЕ РАЗПОЛАГА С ПРОТОКОЛ ЗА ВЗЕТИ КРЪВНИ ПРОБИ ОТ СТАДОТО В БОЛЯРОВО

   

ОДБХ НЯМА ПРОТОКОЛ ЗА ВЗЕТИ КРЪВНИ ПРОБИ ОТ СТАДОТО В БОЛЯРОВО

видео
Областната дирекция по безопасност на храните не разполага с протокол за взети кръвни проби от животните във фермата на Ана Петрова от Болярово. Също така не разполагат и с контролен лист от извършен преглед на животните – документ, за който от Агенцията твърдят, че не е необходим. Това стана ясно от представителите на Агенцията по храните по време на заседание на Административен съд – Сливен. Делото е заведено от фермерите в Болярово срещу заповедта за заличаване от регистрите и унищожаване на стадото, издадена от Агенция по безопасност на храните. 

Административният орган в лицето на ОДБХ – Ямбол не може да докаже така издадената заповед”, заяви пред 999 адвокат Николина Чакърова. 
По думите й съдът е взел под внимание и ще преразгледа и ще се позове на решение 4 на Конституционния съд , в което се казва, че няма необжалваема заповед, когато тя противоречи на законодателството на България и не касае сигурността и отбраната на  страната.

"Ответниците от ОДБХ на практика отказват да се защитават. Съдът е изправен пред странната ситуация, Агенцията да не може да докаже, че е следвал предписаната по закона процедура за установяване на чума по дребните преживни животни”, каза пред 999 адвокат Владимир Шейтанов. И допълни, че „ответникът (ОДБХ) се отказва да доказва. Той твърди, че няма такива документи. А като не можеш да докажеш, това всъщност е едно косвено признание, че тезата на другата страна (Ана Петрова) е правилна”.
 
Пред 999 други стопани от Шарково заявиха, че техните животни са евтаназирани без да им бъдат показани, каквито и да било документи.
 
За съдебното заседание в Сливенския административен съд дойдоха хора от цялата страна, които миналата година се бориха животните да не бъдат унищожавани и прекараха десетки денонощия край фермата.
 
Административният съд в Сливен отложи делото на фермерите от Болярово срещу Агенцията по безопасност на храните за 8 юли, когато показания се очаква да даде и д-р Пламен Пасков в качеството му на свидетел.
Вижте и коментара на Ана Петрова в директното ни включване от фермата в Болярово.
 












Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!