Обратно към категорията

Директорът на Гранична полиция-Елхово е човекът, който пръв е забелязал издирвания Стоян Зайков

   

Директорът на Гранична полиция-Елхово е човекът, който пръв е забелязал издирвания Стоян Зайков

След 20 дни издирване заподозряният за двойно убийство Стоян Зайков се самоуби снощи. Това се случи след престрелка с полицията в района на Костенец. Издирваният Зайков е забелязан близо до завода за акумулатори в Долна баня от секретен пост на Гранична полиция. Директорът на Гранична полиция-Елхово комисар Деян Моллов е човекът, който пръв е забелязал беглеца.
„Засичането на лицето беше по способ, който се използва в гориста местност. Тези добри практики, които прилагаме на българо-турска граница, също дадоха резултат по откриването му”, уточни Моллов .
След засичането му полицията обгражда района и свива обръча около беглеца.  Двамата служители на реда открили предупредителен изстрел, а убиецът отвърнал със стрелба по тях. Последвало е преследване, при което по първоначални данни Зайков се е прострелял в областта на сърцето със самоделна пушка 12 калибър. 
Тепърва прокуратурата ще трябва да изясни всички факти около смъртта на Стоян Зайков. 
Той беше в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.

Снимка: комисар Деян Моллов  /в-к Делник/
Снимка: Стоян Зайков /Архив/
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!