Обратно към категорията

16г. затовр за Симеон Милков и 6 г. за Костадин Димитров постанови ЯОС по делото за нападение над таксиметров шофьор

   

16 години лишаване от свобода за Симеон Милков и 6 години за непълнолетния Костадин Димитров постанови ЯОС по делото за нападение над таксиметров шофьор

видео
Ямболският окръжен съд произнесе присъдите на двамата младежи, които през декември 2017-та нападнаха и направиха опит за убийство на таксиметровия шофьор Апостол Вълчев в района на с. Дражево.  
За Симеон Милков, който към момента на извършване на деянието е бил пълнолетен, съдът присъди 16 години лишаване от свобода. Костадин Димитров, който към онзи момент е бил непълнолетен получи 6 години затвор.
Припомняме, че на 11 декември 2017 година, край гробищния парк на с. Дражево, 31 -годишният таксиметров водач беше пострелян,  след като се отзовал на поръчка клиенти в района. Извършителите тогава са били ученици. Двамата възпитаници на Спортното училище в Ямбол опитали да вземат оборота от 52 лв като стреляли по таксиметровия водач с пригоден газов пистолет, носели и въздушна пушка, преправена в огнестрелна.  В съда освен като опит за грабеж, престъплението бе класифицирано и като опит за убийство. 
След заседанието днес пред 999 Вълчев заяви, че има 15 дневен срок да реши дали присъдите на двамата нападатели го удовлетворяват или ще обжалва решението на съда.
 











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!