Обратно към категорията

В СЛИВЕН ЗАПОЧНА МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ

   

В СЛИВЕН ЗАПОЧНА МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ

Кметът на Сливен Стефан Радев: Международният фестивал „Приятелство без граници“ изгражда мост между отделните култури
Стартира 23-то издание на Международния фестивал „Приятелство без граници“ в Сливен.
Поради лошите метеорологични условия официалното откриване се състоя в зала ,,Сливен”.
„Изключително ми е приятно да видя толкова млади и усмихнати хора. Вие сте смисълът на всички усилия, които полагаме, нашият стимул. Сливен е домакин за 23-и път на този превърнал се в емблема на културния ни живот фестивал. Това е  едно дългоочаквано събитие, един истински празник на музиката, танците и приятелството“, заяви от сцената на зала ,,Сливен” кметът Стефан Радев. Той пожела на всички участници нови и ползотворни приятелства, много приятни мигове и забавления по време на фестивала.
 
В града гостуват деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария.
 
На церемонията присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, заместник-областният управител Димитринка Петкова, заместник-кметът Пепа Чиликова, директори и представители на различни институции в града, граждани и гости.
 
В програмата на съставите по повод 1 юни – Международен ден на детето, от 11 часа са предвидени концерти на различни сцени в града (пл. „Хаджи Димитър“, пред Военен клуб, пред НТС, в Градската градина, до паметника на Съби Димитров и в кв. „Речица“).
 
По-късно, в 14 часа на крепостта „Туида“ ще се проведе детски празник „Да играем игрите на баба и дядо“ – дейност по проект на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен „Отпечатване сборник „Сечи, сечи месечинка“ – традиционни залъгалки, броилки, детски игри и играчки от Сливенско“ , реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
 
Вечерта от 19 часа на откритата сцена на площад „Хаджи Димитър“ ще се състои вторият концерт на участниците.
 
ХХIII Международен фестивал „Приятелство без граници“ ще завърши с гала-концерт на участниците, който ще се проведе на 2 юни от 18 часа в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!