Обратно към категорията

Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в Сливен

   

Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в Сливен

Над 15 безплатни работилници ще доведе Детски панаир в Сливен днес. Събитието се организира от Фондация „Изиарт“ с подкрепата на Община Сливен и е с вход свободен. Ателиетата ще се провеждат в рамките на деня от 12 до 20 часа на площад „Цар Освободител“, като освен на площада децата ще могат да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата в градската галерия „Сирак Скитник”.
 
За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Посетителите ще могат да се включат и в ателиета за сапуни, маски, изработка на магнити, цветя от салфетки и плъсти.
 
На площада ще бъде показана пожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението като влязат в ролята на пожарникари.
 
Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация „Америка за България“, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.
 
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!