Обратно към категорията

За четвърта година в Сливен се проведе Детски панаир

   

За четвърта година в Сливен се проведе Детски панаир

Официалният старт на проявата днес даде кметът Стефан Радев, който пожела на малките и големи посетители много приятни моменти и забавления.
През целия ден за най-малките граждани, на пл. „Цар Освободител“ бяха на разположение безплатни работилници и ателиета. Освен на площада децата участваха и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата в градската галерия „Сирак Скитник”.
За малчуганите с афинитет към изкуството, бяха предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Посетителите се включиха и в ателиета за сапуни, маски, изработка на магнити, цветя от салфетки и плъсти.
 
Малко по-късно на площада беше показан пожарен автомобил, на който малчуганите  усетиха вълнението на пожарникарската професия.
 
За доброто настроение на граждани и гости допринесоха изпълненията на откритата сцена до Общината на децата от Вокално студио ,,Усмивка” и балетните школи ,,Петипа”  и ,,Адажио”.
Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация „Америка за България“, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.
 
Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.
 
Събитието се организира от Фондация „Изиарт“, с подкрепата на Община Сливен и е с вход свободен.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!