Обратно към категорията

Завърши Международният фестивал ,,Приятелство без граници”

   

Завърши Международният фестивал ,,Приятелство без граници”

Приключи Международният детски фолклорен танцов фестивал ,,Приятелство без граници”. Финалният концерт се състоя снощи в Драматичен театър ,,Стефан Киров” . 
В 23-то му издание взеха участие деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна, Унгария и България. 
Всички те получиха грамоти и сувенири от кмета на община Сливен Стефан Радев, който ги поздрави за участието им във фестивала и изрази надежда, че са усетили гостоприемството на своите домакини и ще посетят отново града под Сините камъни. 
,,Вярвам, че сме помогнали на младите хора да разберат, че различията в езика, който говорим, традиционните облекла, които носим и фолклора на всеки отделен народ, не е пречка за изграждане на трайно и добро приятелство. Искам да ви уверя, че вие сте главната причина този фестивал да го има и да продължава да се радва на такава популярност. За нас беше истинско удоволствие да ви посрещнем и покажем своето гостоприемство”, заяви от сцената на залата кметът Радев.
Празничната вечер събра на едно място директори и представители на различни институции в града, родители и ученици.
Международният детски фолклорен танцов фестивал ,,Приятелство без граници” е едно от най-мащабните културни събития, не само за Сливен и региона. Той популяризира танцовия фолклор и е място за културен обмен на базата на традиционната култура.
Организатор на фестивала е Община Сливен, с подкрепата на РУО – Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс – Сливен.
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!