Обратно към категорията

В Котел подготвят поредното издание на Фестивала на етносите, багрите и котленския килим

   

  В Котел подготвят поредното издание на Фестивала на етносите, багрите и котленския килимВ Котел подготвят поредното издание на Фестивала на етносите, багрите и котленския килим, съобщиха от общинския пресцентър.
Фестивалът в парк "Изворите" в края на юни съчетава занаяти, изложби, демонстрации, ритуали, кулинарни изкуства, танци, музика и изложение на ръчно изтъкани котленски килими, както и демонстрация на тъкане на прав стан и боядисване на вълна.
Откриването на Фестивала ще бъде на 28 юни от 19 ч. с концерт на НУФИ "Филип Кутев", Цветелина Христова и Деси Добрева. Вторият ден ще започне със Занаятчийски базар, изложение на котленски килими и демонстрация на тъкачество и естествено багрене на вълна.От 11 часа ще отворят врати импровизираните "Села на етносите", в които хора от български, турски, каракачански и ромски етноси демонстрират своите ритуали, традиции и обичаи. Свои изпълнения ще представят самодейни състави от гостуващи и местни читалища. През целия ден ще има концерти на рок група "Крос", ансамбъл "Българе", рок група "Сигнал" и др.
В рамките на фестивала ще се състои и Петата национална среща на лютиерите в България "Родолюбие".
Идеята на фестивала е да обедини всички етноси, живеещи в общината, като всеки представи своите обичаи, традиционна кухня и облекло. Близо 14 000 души са посетили празника през 2018 година.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Станислав Ангелов 07.06.2019 19:34

Там сме.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!