Обратно към категорията

XV-ти Национален тракийски християнски събор „Спасовден“

   

XV-ти Национален тракийски християнски събор „Спасовден“

снимки
На  6-ти юни 2019 година, в  местността „Бакаджик“, се проведе XV-ти Национален тракийски християнски събор „Спасовден“, който отново събра много участници и гости.
На празника присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, председателят на Общински съвет „Тунджа“ – Атанас Христов, заместник-областният управител Христо Колев, заместник-кметовете на община „Тунджа“ Станчо Ставрев и Георги Чалъков, заместник-кметът на община Ямбол – Илиана Бицова, Красимир Премянов – председател на Съюза на тракийските дружества в България, Михаил Вълов - председател на дружество „Тракия“ - гр. Ямбол и представители на тракийски дружества от страната.
     Негово Преосвещенство епископ Йеротей и Негово Високопреподобие Архимандрит Димитрий в съслужение със свещеници отслужиха водосвет.
    Приветствия към присъстващите отправиха Георги Георгиев, Илиана Бицова, Христо Колев, Михаил Вълов и Красимир Премянов, а тракийският дух, християнските ценности, богатството на българския фолклор бяха част от  акцентите в техните слова .
    „ Днес е Спасовден. И редом с хубавите песни, огласили небето и земята, безброй молитви ще бъдат изречени със смирение и с надежда. Това е и времето да се замислим за стойностните, истински важните неща в живота ни и преоткривайки ги  да пречистим душите си. Това е и времето да си припомним, че вярата и традициите са били спасението, опората за народа ни в най-трудните моменти от нашата история…“ каза в словото си кметът на община „Тунджа“.
    След водосвета и официалното откриване съборът продължи с изпълнения на певчески и танцови състави.
В петнадесетото издание на Националния тракийски християнски събор „Спасовден“ взеха участие и самодейци от тунджанските села Роза, Окоп, Калчево и Генерал Инзово.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!