Обратно към категорията

Кметът Стефан Радев награди изявени алпинисти от Сливен

   

Кметът Стефан Радев награди изявени алпинисти от Сливен

снимки
По повод 60 години от създаването на Алпийски клуб „Сините камъни“ – Сливен, изявени алпинисти от града получиха паметни значки и грамоти. Отличията им връчи кметът Стефан Радев на церемония в сградата на Общината. На събитието присъства и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

„Освен със забележителната си история, природа и изявени личности, нашият град се гордее и със своите спортисти, дали толкова много на спорта и оставили дълбока и незаличима диря в спортната хронология. Алпинизмът в Сливен е спорт с традиции. Неслучайно с него са свързани едни от големите имена Тошко Лазаров и Динко Томов, почетни граждани на Сливен, и които за жалост вече не са сред нас“, заяви по време на награждаването Стефан Радев. Той пожела на клуба още повече последователи и нови покорени върхове. Кметът допълни, че Общината предвижда работа с инвеститори  по идеи за обновяването на части от местността Карандила и Даулите, и превръщането им във все по-аткрактивни дестинации, както за сливенските граждани, така и за жителите на останалите градове в страната.

Паметни значки получиха майсторите на спорта Кръстьо Алексиев – инициатор и организатор на сливенския алпийски клуб и негов пръв председател, бивш член на националния отбор по алпинизъм, участвал в много експедиции и учител.

Кирил Димчев – бивш алпинист, съосновател на сливенския алпийски клуб, с много изкачвания на върхове и премиерни изкачвания на сливенски катерачни обекти.

Господин Динев един от най-изявените алпинисти в града, първият от Сливен с изкачен осемхилядник и успешни изкачвания на осемхилядни върхове в Хималаите.

Грамоти получиха Георги Темелков, занимавал се с алпинизъм и спортно катерене, Стефан Владимиров (Канго) - първият солов катерач в България, със създаването на фабрика за изработване на въжета в Сливен и Стефан Делиминков, който е един от най-успешните треньори в България и организатор на десетки експедиции.

Със значки и грамоти посмъртно бяха удостоени Милен Метков, изкачил най-трудните маршрути в България, Димитър Марев – дългогодишен инструктор, подготвил много млади спортисти от града, участвал в премиерни изкачвания с висока трудност в сливенската планина и Юрий Панайотов, водил успешна треньорска дейност с множество спортни изяви в алпиниади, премиери, траверси и експедиции.

В края на срещата представители на алпийския клуб връчиха подарък на кмета Стефан Радев. Те изказаха благодарности за полученото признание и подкрепата, която получават от страна на Общината.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!