Обратно към категорията

Регионален исторически музей „ д-р Симеон Табаков” – Сливен с пореден спечелен проект

   

Регионален исторически музей „ д-р Симеон Табаков” – Сливен с пореден спечелен проект

Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Сливен спечели проект „Музеят – място за учудване, въображение и любопитство (изработване помагала за детска публика)”. Проектът е финансиран от  конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства 2019 г. „Музеят като образователна среда“ на Министерството на културата. 
    Проектът на РИМ - Сливен е насочен към работа с деца от ранна ученическа възраст и среден курс на училищата, в чиято програма по предметите „Човекът и обществото” и „История и цивилизация” са включени темите за траките. Целева група са и младежите с  интелектуални затруднения.
    Някои от целите на проекта включват: Изготвяне и отпечатване на специални образователни пособия, предназначени за ученици в начален и среден курс, съобразени с характера на постоянната експозиция на РИМ –Сливен – „Памет от векове” и  учебната програма на МОН; Предлагане на нови форми и методи на работа с ученици в РИМ –Сливен;  Обогатяване и разширяване образователните инициативи на РИМ –Сливен. 
    Образователните услуги могат да се предлагат и извън музея. Помагалата, заложени в проекта, биха могли да „гостуват” и в класната стая и да се използват за затвърдяване на знанията, получени по време на урок.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!