Обратно към категорията

КРЪВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ В ОБЩИНА ТУНДЖА

   

КРЪВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ В ОБЩИНА ТУНДЖА

На 11 юни 2019 г. в административната сграда на община „Тунджа“ се проведе кръводарителска акция. Акцията се организира за седма поредна година от Областния съвет на БЧК - Ямбол, Общински съвет на БЧК – Тунджа, съвместно с Отделениeто по трансфузионна хематология към МБАЛ „Св. Пантелеймон" гр. Ямбол и  е по повод 14 юни – Световен ден ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.
Всички желаещи имаха възможност от 09.00 ч. до  13.00 часа да се включат в акцията, а в същия ден, от 15.00 часа, тържествено  бяха наградени кръводарителите. Грамотите за проявената съпричастности милосърдие в кампанията „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА“ бяха връчени от инж. Митко Филипов – Директор на Областния съвет на БЧК - Ямбол и от Станчо Ставрев -заместник-кмет на община „Тунджа“ и председател на Общински съвет на БЧК-Тунджа. Те благодариха на участниците за този безвъзмезден, хуманен жест, който спасява човешки живот. 
Доброто сътрудничество през годините между община „Тунджа“ и БЧК – Ямбол отново пролича в проведената кръводарителска акция. В нея се включиха дългогодишни кръводарители, сред които Станчо Ставрев и общинският съветник Йордан Йорданов, както и служители от общината, които даряват кръв за първи път. 
В края на награждаването инж. Митко Филипов сподели, че на 12 юни в зала на Националния център по трансфузионна хематология предстои да се проведе тържествена церемония по награждаване на номинираните от Областните организации на БЧК заслужили кръводарители по повод отбелязването на 14 юни, като един от отличените е предложения от БЧК – Ямбол и ОТХ – Ямбол Валентин Велев – старши експерт ОВО за община „Тунджа“. Номинацията е за принос в развитието и активно лично участие в кръводарителски акции и дейности за промоция на безвъзмездното кръводаряване.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!