Обратно към категорията

В РУ-Сливен стартираха проверки за изменения в конструкцията на автомобилите

   

В РУ-Сливен стартираха проверки за изменения в конструкцията на автомобилите

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков започват засилени проверки във връзка с повишаване ефективността на контролната и превантивна дейност по спазване на Закона за движение по пътищата на територията на областта. Проверките са насочени главно към водачи на МПС, чиято конструкция е изменена, без да е спазен реда, съгласно процедурата за изменение в конструкцията на регистрирани пътни превозни средства. 
От 18,00 до 21,00 часа на 13 юни служители на Териториална полиция и участъци „Запад“, „Петолъчка“ и „Надежда“ към РУ-Сливен са извършени проверки на 91 автомобила и 132 лица. Констатирани са 24 нарушения, от които 7 за изменение на конструкцията. Установени са автомобили с извършени промени в шумозаглушителното устройство,  намаляване  прозрачността на челното и странични стъкла, подмяна на волана със спортен такъв без еърбег, допълнителни спойлери и за поставяне на светлини, които не са заложени от производителя. Иззети са три шофьорски книжки за неплетени глоби. На нарушителите са съставени актове. 
В хода операцията са установени и други нарушения на ЗДвП-неправилно паркиране, неизползване на обезопасителни колани и нередовни документи.
Собствениците, които желаят да извършат промени в конструкцията на автомобилите, могат да го направят след получаване на протокол от акредитирана техническа служба към Министерство на транспорта и удостоверение за извършената промяна от съответния Областен отдел „Автомобила администрация“. 
Проверките продължават и на територията на районните управления в Нова Загора, Котел и Твърдица. При съмнение за изменение на двигател, ходова част и други, на автомобилите ще бъде извършван технически преглед.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!