Обратно към категорията

ДЕТСКИЯТ СЪСТАВ НА ФА“ВЪЖИЧКИ“ С ДИПЛОМ ЗА ВЯРНОСТ КЪМ ТРАДИЦИЯТА

   

ДЕТСКИЯТ СЪСТАВ НА ФА“ВЪЖИЧКИ“ С ДИПЛОМ ЗА ВЯРНОСТ КЪМ ТРАДИЦИЯТА

ФА“Въжички“ при НЧ“Стралджа 2016“ взе участие в организирания за първа година в Стара Загора Детско-юношески фолклорен танцов фестивал „С настроение под липите“.
Детският танцов състав към ФА „Въжички“ се представи с програма от три подгрупи: „Тропнете , да тропнем“, „Пеперуда“ и „Цветница“. Малките танцьори от атрактивната стралджанска група с настроение и енергия, с много усмивки показаха, че са достойни наследници , разпространители и ценители на българското фолклорно богатство и журито с председател проф. Даниела Дженева и членове Петър Димитров и Крум Георгиев ги оцени по достойнство.
Полъхът на топлия вятър, примесен с аромата на липите, допринесе за незабравими преживявания на децата, за прекрасното изпълнение, за бурните аплодисменти, отправени към малките танцьори. Доволни и щастливи, горди от присъдения „Диплом за вярност към традицията“, те споделиха желанието си да продължават традицията името „Въжички“ да се свързва само и единствено с успехи на сцената. „Щастливи сме от поредния успех! Радваме се , че усилията ни се оценяват и сме класирани в състезание с много други силни състави! Това ни мотивира да работим още по-усърдно!“ сподели Нели Тончева Кавалджиева, председател на читалището , изразявайки благодарност и към хореографа Каньо Канев.
Групата беше поканена да участва в дефиле по главната улица в града на липите. Гости и домакини ги спираха, за да се снимат, да им се радват, да ги насърчават.

Пресцентър









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!