Обратно към категорията

57 СА ЖЕРТВИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ САМО ЗА МЕСЕЦ

   

57 СА ЖЕРТВИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ САМО ЗА МЕСЕЦ

Жертвите на пътя само за последния месец са 57, а ранените са 369, показват данните на КАТ. Това не е окончателната статистика на "Пътна полиция". Това, което показва е, че тя загиналите са с 13 повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщава Нова тв.
Само в последния почивен ден са станали 16 тежки катастрофи с четирима загинали. От "Пътна полиция" правят анализ на причините за всеки един от инцидентите през юни. Чакат и изготвянето на експертизи, за да са точни, но смятат, че най-често става дума за шофьорска грешка.
Според гл. инспектор Калоян Драганов, сред основните причини са неспазване на предимство, навлизане в лентата за насрещно движение и несъобразената скорост. Като причина от несъобразената скорост е вече изгубване на контрол върху пътното превозно средство.
 
От Института за пътна безопасност обаче не са съгласни с това твърдение. "Несъобразената скорост не може да бъде причина за толкова много повтарящи се инциденти, защото когато пътните условия не са съобразени спрямо изискванията на ситуацията за пътна безопасност, тогава няма как да очаквате шофьорът да се съобрази с пътните условия",  заяви Диана Русинова от Институт за пътна безопасност.
 
За да са безопасни пътищата, от КАТ са взели мерки. "Към момента се правят огледи на абсолютно всички основни пътни артерии, като при установяване на несъответствие или компрометирани участъци ще бъдат съответно уведомявани собствениците на пътя", поясни гл. инспектор Драганов.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 25.06.2019 10:16

Половината от тези които държат волана изобщо не би трябвало да са шофьори. Необразовани, нагли, с огромно самочувствие. И тези, в комбинация с мързеливите пътни полицаи, са основната причина за тази стряскаща информация.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!