57 СА ЖЕРТВИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ САМО ЗА МЕСЕЦ


25/06/19 11:46:24коментари:157 СА ЖЕРТВИТЕ ПРИ КАТАСТРОФИ САМО ЗА МЕСЕЦ

Жертвите на пътя само за последния месец са 57, а ранените са 369, показват данните на КАТ. Това не е окончателната статистика на "Пътна полиция". Това, което показва е, че тя загиналите са с 13 повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщава Нова тв.
Само в последния почивен ден са станали 16 тежки катастрофи с четирима загинали. От "Пътна полиция" правят анализ на причините за всеки един от инцидентите през юни. Чакат и изготвянето на експертизи, за да са точни, но смятат, че най-често става дума за шофьорска грешка.
Според гл. инспектор Калоян Драганов, сред основните причини са неспазване на предимство, навлизане в лентата за насрещно движение и несъобразената скорост. Като причина от несъобразената скорост е вече изгубване на контрол върху пътното превозно средство.
 
От Института за пътна безопасност обаче не са съгласни с това твърдение. "Несъобразената скорост не може да бъде причина за толкова много повтарящи се инциденти, защото когато пътните условия не са съобразени спрямо изискванията на ситуацията за пътна безопасност, тогава няма как да очаквате шофьорът да се съобрази с пътните условия",  заяви Диана Русинова от Институт за пътна безопасност.
 
За да са безопасни пътищата, от КАТ са взели мерки. "Към момента се правят огледи на абсолютно всички основни пътни артерии, като при установяване на несъответствие или компрометирани участъци ще бъдат съответно уведомявани собствениците на пътя", поясни гл. инспектор Драганов.
Коментари


Страхил | 25/06/19 13:16:51


Половината от тези които държат волана изобщо не би трябвало да са шофьори.
Необразовани, нагли, с огромно самочувствие.
И тези, в комбинация с мързеливите пътни полицаи, са основната причина за тази стряскаща информация.Най-четени новини днес


ШОФЬОР НАУЧИ ПРИ ПРОВЕРКА НА КАТ, ЧЕ Е... ПОЧИНАЛ

ОБИРДЖИИТЕ НА ХРАМ СВ. ГЕОРГИ В ЯМБОЛ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ ПРИСЪДИТЕ СИ

ЗАБРАНЯВАТ ПРОДАЖБАТА НА СВИНСКО МЕСО НА ФЕРМЕРСКИ ПАЗАРИ ЗАРАДИ ЧУМАТА

Съдебна санкция за община Ямбол, заради секретаря Кабрански

Ямболските коледари представят местния буенек в Рожен


Най-коментирани новини

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле

18 юли 1331 г.: Ямбол най-после става трайно българско владение

АДФИ: Няма сериозни нарушения в болницата в Ямбол и Центъра за венерически заболявания в Сливен

5 години община Ямбол умува за паметник на Левски

Съдебна санкция за община Ямбол, заради секретаря КабранскиСледвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

ОЩЕ НОВИНИ