Обратно към категорията

Германци лобират за второ защитено жилище в Болярово и повишаване на заплатите на социалните работници

   

Германци лобират за второ защитено жилище в Болярово и повишаване на заплатите на социалните работници

Немската фондация LVR и ръководството на Община Болярово ще настояват заедно пред Агенцията по социално подпомагане за изграждане на второ жилище в Болярово. Председателят на фондацията Паул Хайдрих ще лобира пред държавните ни власти и за повишаването на заплатите на работещите в социалната сфера в община Болярово, които са над 140 души. 
Хайдрих пристигна на посещение в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Малко Шарково заедно с журналистката Инге Бел, нейния съпруг Щефан и асистентката й Йохана, както и с фоторепортера Цветан Недков.
Догодина ще се отбележат 20 години от ползотворното сътрудничество между община Болярово и немската фондация. Първото им дарение за Дома в Малко Шарково бе през 2000 г. след филм на Инге Бел за лошите условия тук. С отпуснатите средства бяха санирани сградите, в които живеят жените с умствена изостаналост. 
Междувременно бе създадено Сдружение за подпомагане на домове за хора с увреждания в чужбина, в тясна връзка с LVR. 
През 2007 г. бе открито Защитеното жилище в град Болярово, което според експертите е един отличен пример за цялата страна. 
LVR осигурява финансова помощ, дарения с дрехи и продукти, извършват се ремонти на сградите, дарени бяха и 4 микробуса за нуждите на Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Малко Шарково. Освен това са проведени и редица обучения на персонала.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!