Обратно към категорията

Плащат помощите за първокласниците през август

   

Плащат помощите за първокласниците през август

Родителите на бъдещите първокласници могат да подават след 1 август в дирекциите по социално подпомагане документи за отпускане на еднократна помощ. Сумата е 250 лева. Половината от нея ще се дава след разписването на заповедта за отпускането й, а остатъкът ще бъде изплащан в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.
Помощта за първокласници ще получат само семейства със средномесечен доход на член от семейството в размер на 450 лева. За целта родителите трябва да представят заедно със заявлението в социалните дирекции удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който са подадени документите, както и удостоверение от училището, в което е записано детето.  
Отсъствие само за ден или за 5 учебни часа в рамките на един месец от учебната година, са достатъчно основание социалните дирекции да погнат родителите да връщат отпуснатите им помощи, както и да им спрат детските надбавки. Помощите за първокласниците ще се възстановяват и ако детето не постъпи въобще в училище, освен ако това е невъзможно по здравословни причини и в случай, че не продължи обучението си през втория учебен срок.  
Заявление-декларациите за помощите за първокласници се подават по настоящ адрес до 15 октомври.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!