Обратно към категорията

УВЕЛИЧАВАТ СЪС 100 ЛЕВА ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИТЕ В СЛИВЕН

   

УВЕЛИЧАВАТ СЪС 100 ЛЕВА ЗАПЛАТИТЕ НА МЕДИЦИТЕ В СЛИВЕН

Със 100 лева ще бъдат увеличени заплатите на медицинските сестри и лекари в областната болница МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Увеличението е от 1 юли, каза директорът на болницата д-р Васислав Петров. Той съобщи, че след разговори със стачния комитет на медицинските сестри протестът им за сега се отлага.
 
Д-р Петров коментира, че това е възможно най-високата сума, с която могат да бъдат увеличени заплатите в болницата:
 
"Надяваме се, че чрез увеличението на някои от клиничните пътеки в Здравната каса ние да имаме възможност действително да получим тези пари, за да можем да дадем тези 100 лева увеличение на сестрите и на лекарите, без болницата да изпадне в неплатежоспособност".
 
Във връзка с идеята за създаването на няколко Здравноосигурителни каси, д-р Петров заяви, че очаква работата на болницата да се усложни:
 
"Бих казал, че болницата ще работи по-трудно с няколко каси просто от административна гледна точка, че ние досега се договаряме с една каса, пращаме документация и отчети на една каса, а сега би трябвало на 4 или 5 да се пращат".
 
Вчера по повод 140 години от създаване на областната болница бе открита паметна плоча на д-р Начо Планински - един от основателите на здравеопаването в града.
 
БНР









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!