Обратно към категорията

ОБИРДЖИИТЕ НА ХРАМ СВ. ГЕОРГИ В ЯМБОЛ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ ПРИСЪДИТЕ СИ

   

ОБИРДЖИИТЕ НА ХРАМ СВ. ГЕОРГИ В ЯМБОЛ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ ПРИСЪДИТЕ СИ

видео
Крадците от Бяла Слатина, обрали даренията от храм „Свети Георги“ в Ямбол обжалват присъдите си. През юли миналата година двама мъже и една жена бяха признати за виновни от ямболския районен съд затова, че от Димитровден на 2016 до 28 декември същата година чрез самоделно приспособление за захващане и изваждане на пари през тесни процепи са задигнали даренията от петте купи в храм „Свети Георги“, както и лични 300 лева на отец Стоян. Общата стойност на откраднатите дарения е 3965.94 лв. За това ви разказахме в репортаж, който публикувахме през януари тази година.
За жената, която е на 35 години и е от Бяла Слатина, това е поредно престъпление. Тя вече има условна присъда и за това, че заедно със сестра си през 2016 г., отново чрез специална шина, откраднала от кутиите за дарения в храма „Света Богородица“ в Панагюрище сума в размер на 3292,51 лв. При обира на ямболския храм е била в изпитателен срок. 
Единият от съучастниците й пък е с богато досие от присъди за кражби от съдилищата в Плевен, Бяла Слатина, Петрич, Враца.  
поради което й беше наложена присъда от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, а за двамата мъже съдът постанови по 2 години затвор при първоначален строг режим. Те обаче обжалват присъдите си. Прокуратурата също е внесла протест. Според държавното обвинение, наказанието за крадците трябва да е поне 4 години лишаване от свобода за жената, а за мъжете по 3 години.  
Делото в Окръжния съд е насрочено за 7 август.  











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!