Обратно към категорията

Месечна оперативка с кметове и кметски наместници в Болярово

   

Месечна оперативка с кметове и кметски наместници в Болярово

На 29 юли 2019 година се проведе месечната работна среща на кмета на община Болярово с кметове и кметски наместници от населените места на община Болярово. На оперативката присъстваха и заместник-кметът Нина Терзиева и секретарят Мария Чанева
Христо Христов постави няколко актуални въпроси пред колегите си. Първият бе за превантивните мерки срещу африканската чума по свинете. Той сподели, че ветеринарните специалисти са направили обучение с ловните специалисти с цел преотвратяването на проникване на заболяването в района, но трябва да се спазват стриктно изпратените от Министерството на земеделието, храните и горите. Списък на всички домакинства, отглеждащи прасе в двора си, се иска с цел изплащане на евентуално обезщетение, ако сте стигне до по-стриктни мерки, което засега не е необходимо.
Разговор във връзка с превантивните мерки и сигурността е воден и с новоназначения началник на РУ – Елхово главен инспектор Георги Вълев.
В ход е извозването на дървата по населени места, продължава ритмично и по план. Голяма част от тях са платени и превозени, другите продължават да се извозват, но всичко е в срок, дори по-рано – за компенсация на миналата година. Тогава, макар и не по вина на общината, се забави много извозването, но сега са предприети мерки и общината сама си ги добива, като осигурява работни места на хора от общината.
Във връзка с ползването на годишен платен отпуск, общинският кмет помоли колегите си да оставят само телефон за връзка на заместващият ги. Напомни също за своевременна информация при възникване на пожари и аварии (на водата и други).
В няколко населени места до края на мандата на настоящите кметове и кметски наместници предстоят празници: на 24 август – Общински събор „Белянката“ край село Иглика; 31 август – празници в селата Голямо Крушево и Вълчи извор; 6 септември – събор в село Шарково; 7 септември – честване на 45 години от обявяването на Болярово за град; 14-15 септември – „Воден пее и танцува“ и отбелязване на годишнини; 26 октомври – празник на град Болярово.
В края на работната среща Христо Христов отговори на въпросите, поставени от кметовете и кметските наместници.

Пресцентър
 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!