Обратно към категорията

ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ЕВТАНАЗИЯТА НА ПРАСЕТА В ЯМБОЛ И СЛИВЕН

   

ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ЕВТАНАЗИЯТА НА ПРАСЕТА В ЯМБОЛ И СЛИВЕН

В навечерието на изтичащият срок за доброволно клане на домашните прасета в областите Ямбол и Сливен се организират протести срещу тази мярка. 
До петък, 2 август, всички стопани с прасета в „заден двор“ трябва да ги заколят доброволно, а  ако не го сторят,  животните ще бъдат принудително умъртвени и загробени. Това гласи решение на Националната епизоотична комисия. Подобна е ситуацията в още 5 области в страната.
Несъгласни с мерките ще се съберат в Ямбол на 1 август  в 16:30 пред сградата на Областната дирекция по безопасност на храните. Протестът ще е под мотото „Стоп на евтаназията на домашни прасета“ и се организира в социалната мрежа.
Час по-късно протестиращите в Ямбол ще се присъединят към протеста в сливенско. Той ще се състои на ТИР-паркинга в село Крушаре край главния път Ямбол – Сливен. „Курбан по време на чума“ образно ще дадат недоволните. Очаква се в демонстрациите да се включат и стопани на прасета, които трябва да унищожат преждевременно животните си. 
„Месец август, жега, слънцето напича, бабите търсят мъже да заколят свинете. Върви едно масово клане – в жегата се топи лойта, месото как да го охладиш-мирише, четини хвърчат, кучетата щастливо разнасят чумави кокали навсякъде, зелените мухи са в екстаз. И те разнасят каквото могат.... Бълхите, изгубили кръвния си донор, в див подскок са се втурнали към гората в търсене на следващия обект, чумосани и те! Повечето свине са родили. Тия малките, какво да ги правиш? Месо няма, само кокал..... освен да ги метнеш в казана или да ги копнеш някъде....... какво да ги правиш?
А кокалите? Може и в реката...
От днес вече хвърчат линейки по селата,заради припаднали възрастни хора! “.
Това е само част от посланието на протестиращите.
Според заповедта на Епизоотичната комисия в десетки села в двете области стопаните трябва да изколят животните си.
Очаквайте репортаж и директни включвания от горещите точки по темата от екип на 999.
Екип 999

















Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#5 111 01.08.2019 19:38

Вече сме в СЕТА, старите прасета са излишни, новите ще са вече от генно-модифицираните в Щатите. ................................................. Впрочем става същото като с тютюна- от най-голям производител на тютюн и цигари сега българите се страхуват да сеят даже за собствена употреба и купуват скъпи вносни цигари.


#4 Страхил 01.08.2019 14:23

Освен домати, вече и свинско ще внасяме от Турция.

 

 

#3 Свинар 01.08.2019 11:55

Да го сложим в устата на диетолога,живо човешко месо


#2 диетолог 01.08.2019 09:29

Всяко месо е вредно,особено свинското.

 

 

#1 протестирач 31.07.2019 17:37

Стига сте яли месо Стига свинско


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!