Обратно към категорията

Вече приемат заявления за помощите за деца и по пощата

   

Вече приемат заявления за помощите за деца и по пощата

От днес заявления за получаване на всички видове семейни помощи за деца може да се подават и чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път, но чрез квалифициран електронен подпис. Приетите промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца влизат в сила от 1 август. Досега документи се подаваха само лично в дирекция „Социално подпомагане“ според настоящия адрес на заявителя.
От днес родителите на бъдещите първокласници могат да подават в дирекциите по социално подпомагане документи за отпускане на еднократна помощ от 250 лева. Заявления ще се приемат най-късно до 15 октомври. 
Половината от парите ще се дава след разписването на заповедта за отпускането им, а остатъкът ще бъде изплащан в началото на втория учебен срок.
Помощта за първокласници ще получат само семейства със средномесечен доход на член от семейството в размер на 450 лева, като ще се смятат месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца.  
Отсъствие само за ден или за 5 учебни часа в рамките на един месец от учебната година, са достатъчно основание социалните дирекции да погнат родителите да връщат отпуснатите им помощи, както и да им спрат детските надбавки. Помощите за първокласниците ще се възстановяват и ако детето не постъпи въобще в училище, освен ако това е невъзможно по здравословни причини и в случай, че не продължи обучението си през втория учебен срок.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!