Обратно към категорията

Седем души са обвинени за разпространение на наркотици в Бургас, Ямбол и Ловеч

   

 Седем души са обвинени за разпространение на наркотици в Бургас, Ямбол и ЛовечСпециализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в организирана престъпна за разпространение на наркотици в три области на страната. Разследва се дейността им и във връзка с производство на марихуана, след като при действията по разследването е намерено и иззето оборудване за наркооранжерия.

Участниците в групата са задържани на 31 юли 2019 г. при операция на ГДБОП, Териториалните служби БОП в Бургас, Плевен-Ловеч, ГДНП и Специализираната прокуратура в три области - Бургас, Ямбол и Ловеч.

Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2018 г. При извършените претърсвания на жилища, промишлени помещения, офиси и автомобили са намерени и иззети различни доказателства за престъпната й дейност.

В жилище на един от участниците в село Дерманци, Ловешко, е открито голямо количество канабис, пакетиран за продажба на едро. Там са намерени и иззети вентилатори, осветителни тела и други части от цялостно оборудване за отглеждане на растения в затворени помещения.

В къща на участник в групата в село Веселиново, Ямболско, освен наркотици, е открито и иззето автоматично огнестрелно оръжие. Суха тревна маса в буркани и оборудване за наркооранжрия са открити в старо промишлено помещение, където се предполага, че доскоро е бил отглеждан индийски коноп.

В едно от претърсените помещения е намерено и иззето голямо количество пари в евро.

На седемте обвинени за участие в престъпната група е наложено задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража за всеки от тях.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!