Обратно към категорията

ПРОТЕСТИРАЩ: ИСКАТ ДА НИ ПРЕВЪРНАТ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В ПОТРЕБИТЕЛИ

   

ПРОТЕСТИРАЩ: ИСКАТ ДА НИ ПРЕВЪРНАТ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В ПОТРЕБИТЕЛИ

БЛОКАДАТА НА ПЪТЯ ЯМБОЛ – СЛИВЕН ОСТАВА
видео
От 18:00 часа на 2 август е затворен главния път между Ямбол и Сливен. Протестиращи срещу заповедта за доброволно ликвидиране на личните стопанства с прасета са блокирали пътя с категорично искане за оставка на правителството.
Рано сутринта на 3 август на входа на ямболското село Тенево недоволни се събраха, за да изразят недоволството си. Те поискаха удължаване на срока до декември за ликвидиране на прасетата.
Няма такова нещо. Каква е тази чума? Измислиха чума по овцете в Болярово миналата година, изтрепаха овцете на хората там, нагушиха някого с пари... Жената (б.р. Ана Петрова) в Болярово не позволи да й изтрепят овцете и сега жената  си гледа животните живи и здрави“, заяви пред 999 протестиращ от с. Тенево.
По-късно стопаните от селото се присъединиха към блокадата в сливенското село Крушаре, където пътят остава блокиран. Протестиращите са пренощували на пътя и ще останат там до постигане на целта си – да запазят личните си стопанства.
Има глад! Глад има. Няма нищо политическо. Защитаваме си хапката. Искаме да не сме гладни. Имам две деца...“, каза пред 999 протестиращ в село Крушаре.
Подкрепям тези, които произвеждат нашата храна. Големите производители искат да ни превърнат от производители в потребители, а с това ставаме тотални роби. Затова съм тук. Не искам българския народ да е роб. Затова съм тук“, заяви пред 999 друг от протестиращите.
Подробности вижте в запис на директните ни включвания от протеста в с. Тенево и блокадата в с. Крушаре:











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!