Обратно към категорията

Кризата с африканската чума: Четвърти ден протест блокира пътя Сливен-Ямбол в района на село Крушаре

   

Кризата с африканската чума: Четвърти ден протест блокира пътя Сливен-Ямбол в района на село Крушаре

видео
Продължават протестите срещу мерките за справяне с африканската чума по свинете. Блокадата на пътя Сливен-Ямбол остава вече четвърто денонощие. Трафикът между Ямбол и Сливен се пренасочва по обходни маршрути.Какво се случва в Крушаре може да следите и от преките ни включвания в нашата ФБ страница. 
Вчера вечерта в Крушаре е имало жандармерия, споделиха протестиращите и добавиха, че получават разбиране от органите на реда. 
Не е ясно докога ще продължи блокадата на пътя. Основните искания са за отмяна на доброволното клане на прасета в 20 километровата зона около индустриалните фабрики.
Срокът на тази заповед изтече в събота, време в което първоначалното недоволство под формата на протест прерасна в гражданско неподчинение. 
Днес  екипи на дирекцията по безопасност на храните в Сливен започнаха проверки в селата за останали живи прасета. Започна и дезинфекция от ветеринарните служби на 20-километровата санитарна зона.


/>

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 образ безподобен 08.08.2019 06:54

Държавата е наясно, че е натрупала огромни негативи и доверието към нейните институции е стигнало до кота нула. Затова и се бои от силови мерки. Резултатите от тях могат да взривят напрежението, скрито у хората. Съдя и по себе си що се касае до доверието в институциите. Винаги съм се приемал за аналитичен човек, който не се поддава на емоционални залитания. Ако бях в една нормална страна, изцяло щях да подкрепя действията на институциите, защото щях да вярвам в неизбежността и необходимостта от прилагане на такива строги мерки. Бих съчувствал на стопанските неволи на хората и най-вече на загубата на тяхната селска "независимост". Защото именно това означава за тези хора тяхното лично стопанство - означава независимост от несигурността да работиш при някой работодател, който още утре може да те изгони и да останеш без препитание. Докато със стопанството си те имат сигурност за изхранвонето на семействете им. Сигурност, от която сега ги лишават. И аз бих им съчувствал, но бих се доверил на държавата. Но тук не мога да се доверя. С моя опит съм се убедил, че по една или друга причина, българската държавна машина не работи в интерес на своите граждани. Дали от корист на някои хора, дали от глупост, дали от некадърност, дали от всичко това взето заедно, но е факт. Каквито и мерки по каквито и въпроси да е вземала държавата, то никога не са се осъществявали позитивните цели, които уж са се преследвали с тези действия. Винаги резултатът е отрицателен. И сега хората, а и аз включително, не вярват нито на БАБХ (имал съм вземане-даване с тази точно институция, за да съм напълно уверен, че няма как да и се има доверие), нито на министърката (и за нея знаем доста, за да можем в пълна степен да подходим с недоверие към безкористните й намерения), нито на ББ (за доверие в него пък въобще не може да се говори). Как тогава да подкрепим държавата срещу тези хора? Не можем. И аз не мога. Затова подкрепям протеста им и не им се сърдя, че са затворили пътя за Сливен. И не само този. Нека затворят всички пътища в тази страна хората!

 

 

#1 Страхил 06.08.2019 02:21

Хората с прасетата имат основание да се бунтуват. Но да се затвори пътят Ямбол-Сливен за 4 дни?! Къде е Държавата?


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!