Обратно към категорията

Започна укрепването на свлачището в селище Качулка

   

Започна укрепването на свлачището в селище КачулкаДаден е старт на укрепителните дейности на свлачището в селище Качулка. Кметът Стефан Радев и областният управител Чавдар Божурски направиха символичната първа копка.

„Това свлачище заплашва единствения път за основния корпус на комплекса и е много важно да бъде укрепено. Имотът е държавен, общината го ползва по договор с Министерството на труда и социалната политика. Затова благодаря и на областния управител Чавдар Божурски, и на Министерството на околната среда и водите, че ни дават възможност да реализираме този проект. Много малко общини успяха да реализират проекти по тази програма за укрепване на свлачища. Само две общини успахме да подготвим цялата документация. Надявам се и при изпълнителите работата да тече гладко и на финала да се поздравим с един добре завършен обект“, каза кметът Стефан Радев.

Той допълни, че започва укрепване и на свличането на земна маса по републиканския път през Бяла за Елена. Кметът посочи също, че Общината работи и за изготвяне на проект за укрепителни дейности в Сотиря, където е заплашено училището.

„Този проект изискваше много процедури, които трябваше да се проведат, но в крайна сметка той е факт. С укрепването на свлачището ще защитим единствения път към постройките към „Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост““, посочи от своя страна ръководителят на проекта инж. Снежана Кънева.

След церемонията се състоя и пресконференция, на която присъстваха зам.-кметът Стоян Марков и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

Цялото наименование на проекта е „Укрепване свлачище SLV 20.07613-09 на територията на ДПЛУИ–селище Качулка, (бивше селище Качулка), Община Сливен“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд. Изпълнението му трябва да приключи до 2020 година.

Свлачището е регистрирано през 2010-а, когато е установено свличане на земни маси по северозападния скат над единствения път към селището, свързващ административния корпус със сградите, където са настанени потребителите на социални услуги.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!