Обратно към категорията

В Бургас храниш бездомна котка, отнасяш глоба от 100 лева

   

В Бургас храниш бездомна котка, отнасяш глоба от 100 лева

Важно за тези, които мислят да се отправят към морето през тези дни и най-вече към Бургас и предпочитат да не изхвърлят остатъците си от храната, а да ги дадат на бездомни животни. В Бургас храниш бездомна котка и мърсиш – отнасяш 100 лева глоба, предупреждава бургаският ежедневник „Черноморски фар“. Община Бургас може да ви глоби с минимум 100 лева, ако замърсявате, докато храните бездомни котки, обясни пред изданието шефът на отдел „Екология“ към Общината Павлин Михов. В бургаската наредба за обществен ред и сигурност има текст, който забранява действия и прояви, с които се замърсява или повреждат улици, тротоари, площади, паркове, градини, пазари и други или се ограничава достъпът до тях. Именно по този текст се налагат глоби на милостиви бургазлии, решили да хранят бездомни котки, пише още вестникът. 
Проверка на 999 обаче показа, че в Бургас има и съдебна практика по отношение на правилата за грижите към бездомни животни. През 2015 г. Районен съд - Бургас отмени глоба от общината, наложена на бургазлийка за това, че храни бездомни котки. Съдът уважил жалбата на жената, като се произнесъл, че реално с поведението си гражданката е проявила грижа за безстопанствени котки съгласно Закона за защита на животните, тъй като хранела животните с нарочно приготвена от нея за целта храна, поставяна в специални съдове, които след употреба прибирала, измивала и ползвала отново за същата цел.
Екип на 999









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Ина 08.08.2019 07:03

И в Стара Загора имаше в наредбата подобен текст, но след това го промениха , така че сега не могат да се хранят животни само в непосредствена близост до входовете на жил. блокове и обществени сгради.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!