Обратно към категорията

Жълт код в Ямбол, Сливен и още 14 области в страната

   

Жълт код в Ямбол, Сливен и още 14 области в страната

Висок е и рискът от горски и полски пожари в почти цялата ямболска област през следващите 72 часа, предупреждават от НИМХ

По възможност днес си останете вкъщи или поне стойте на сянка, особено в най-топлите часове. Жълт код за опасно горещо време е обявен за днес в 16 области на страната. Предупреждението е в сила за Ямбол, Сливен, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и Хасково, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Кюстендил и Благоевград. На места се очаква максималните температури да достигнат до 38 градуса. Добре е дрехите, които ще облечете днес да са светли. Задължително си носете и бутилка минерална вода. Експертите съветват и да работим по-малко, особено тежък физически труд на открито. Черноморието е регионът с по-ниски температури в четвъртък. Това отчасти се дължи и на слабия югоизточен вятър, който ще подухва в хода на деня. Жегата по крайбрежието ще е по-милостива – едва 27-30 градуса. Температурата на водата – 25-27 градуса. Вълнението ще бъде слабо с тенденция да се усили по южното крайбрежие. Височината на вълните няма да надминава 1 метър. Времето остава почти сухо и горещо в следващите дни. В петък очакваме леко смущение - остатък от студен фронт на атлантически циклон да засегне частично нашите географски ширини. Има условия за слаби превалявания в планинските масиви на Западна България. Жегата обаче ще продължи. В началото на следващата седмица температурите ще гонят още по-страшни стойности – около 37-40, а може би и над 40 градуса. 
Опасността от горски и полски пожари е все по-голяма в следващите 72 часа, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология. Рискът е особено валиден за областите с високи температури. В началото на почивните дни екстремна степен на пожароопасност има в почти цялата Ямболска и част от Хасковска област, както и по Кресненското дефиле.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!