Обратно към категорията

МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ - ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗА КАТАСТРОФИТЕ

   

МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ - ОСНОВНА ПРИЧИНА ЗА КАТАСТРОФИТЕ

Само за половин година отвличането на вниманието на шофьора е причинило 757 пътни инцидента. Това са случаи, в които в ПТП е участвала само една кола. А основната причина за отвличането на вниманието са мобилните телефони. 
 
Статистиката на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ подкрепя призивите за по-внимателно шофиране. Затова Агенцията започва и кампания, която трябва да пресече опасната практика на писане на съобщения на мобилния телефон в движение. 
 
В момента Законът за движение по пътищата забранява говоренето и писането по време на движение. Но глобата е 50 лева и отнемане на контролни точки. Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ не дава данни дали има глобени. 
 
Експерти на Агенцията и на МВР Бургас са инспектирали пътя Созопол – Приморско. При конфликтния участък при с. Равадиново са били дадени предписания за почистване на растителността и подобряване на маркировката на пътя. Заради голямата натовареност на пътя се иска и структурна маркировка по цялото протежение от Бургас до южните ни курорти. Но това ще се изпълни след края на активния сезон. 
 
Пътната полиция в Бургас е пуска и автомобили сред пътуващите, за да контролират трафика по Южното Черноморие, посочват от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. 









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!