Обратно към категорията

НАМЕРЕНИТЕ СВИНСКИ ОТПАДЪЦИ КРАЙ ГАВРАИЛОВО СА ЗАГРОБЕНИ

   

НАМЕРЕНИТЕ СВИНСКИ ОТПАДЪЦИ КРАЙ ГАВРАИЛОВО СА ЗАГРОБЕНИ

Животински отпадъци са били загробени снощи от служители на ОДБХ край сливенското село Гавраилово, съобщи пред БТА директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Пламен Пенчев.
Сигнал за изхвърлени животински отпадъци в местността до пътя село Гавраилово – Бяла е бил подаден вчера следобед от спешния телефон 112 до дежурния в община Сливен, съобщиха от общинския пресцентър. Кметът Стефан Радев е разпоредил да бъде оказано съдействие с техника на служителите на ОДБХ – Сливен. 
Районът бе дезинфекциран, като всички дейности по загробване и дезинфекция приключиха около 21 часа снощи, посочи д-р Пенчев. По думите му, вероятно става дума за останки от заклани прасета, в напреднал стадий на разложение, като подчерта, че стопаните отдавна са получили препоръки и информация за превантивните мерки, свързани с болестта "Африканска чума по свинете". Нямало други сигнали за нерегламентирано изхвърлени животински отпадъци на други места в областта. 
Д-р Пенчев припомни, че над 90 на сто от животните от типа "заден двор" в санитарната зона на областта, са вече умъртвени от стопаните си.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!