Обратно към категорията

Кметът на Сливен откри музейна сбирка в храм „Св. Димитър“ в село Ичера

   

Кметът на Сливен откри музейна сбирка в храм „Св. Димитър“ в село Ичера

Кметът на Сливен Стефан Радев обсъди с кмета на село Ичера Иванка Кортезова проблема с водата в селото. Той се ангажира заедно с ВиК-Сливен да потърсят общо решение. Днес Радев откри музейна сбирка в храм „Св. Димитър“ в село Ичера. Събитието е част от програмата на тазгодишното издание на Традиционния събор на селото. Преди началото беше отслужена Тържествена литургия-водосвет, първата от дълги години насам.
 
„Първо искам да ви поздравя с празника. И не само с него. Това, което видях в Ичера ми направи силно впечатление. Ние българите рядко правим нещата заедно – заедно с мисълта за другите, за бъдещето. Затова духът, който цари тук и примера, който давате е много ценен за всички, за младите най-вече, и за всички жители и гости на селото. Бъдете живи и здрави и много горди с това, което постигате!“, каза Радев.
 
„Изказвам голямата си благодарност към всички и към целия екип, с който работя. Ние работим с господин Радев и с Община Сливен без политически пристрастия. За нас е голяма чест, че господин Радев е винаги до нас. Днес обсъждахме важни въпроси за селото и съм обнадеждена, че ще намерим техните решение. Нека все така да продължаваме да работим заедно и да вървим ръка за ръка“, заяви от своя страна кметът на село Ичера Иванка Кортезова.
 
Музейната сбирка представлява изложба от вещи, литература и експонати от създаването на църквата през 1844 година.  Реставратор на храма е Мартин Маринов. Той подари на кмета едно от своите произведения.
 
Стефан Радев посети и НЧ „Зора 1872“- с. Ичера, където, с подкрепата на Общински фонд „Култура“ гр. Сливен, беше открита музейна сбирка „Ичера – минало, настояще, бъдеще“. На събитието присъства и заместник-кметът Пепа Чиликова.
 
Празникът в селото започна още в петък с конкурс за рисунка „Ичера – минало, настояще, бъдеще“. Имаше и етап от надпяване. Беше поставен и  спектакълът „Нашенци“ на театрална формация „МИТ“. В програмата беше включена и изложба-живопис „Ичера-2019“.
 
Събитието продължава с награждаване на участниците в отделните конкурси и завършва с традиционно празнично хоро.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!