Обратно към категорията

ЗАСИЛВАТ КОНТРОЛА НА СКОРОСТТА ПО ПЪТИЩАТА

   

ЗАСИЛВАТ КОНТРОЛА НА СКОРОСТТА ПО ПЪТИЩАТА

В разгара на туристическия сезон акция „Скорост“ по пътищата на страната. Събитието е част от европейска инициатива за контрол на скоростните режими.
От полицията казват, че около 30% от катастрофите стават именно заради висока скорост. Такива операции се провеждат през няколко месеца, като обикновено регистрираните нарушения са хиляди.
 
През първите шест месеца на този година катастрофите в страната са почти 3000. Загиналите над 250, а ранените повече от 3600.
 
Санкциите за превишената скорост могат да стигнат до стотици левове и отнемане на шофьорска книжка за срок от три месеца.
 
„Фокусът на операцията е насочен към установяване на нарушения, свързани с превишаването на скоростта. Такава операция беше проведена в началото на април. По време на първата такава бяха установени около 37 000 нарушители”, обясни главен инспектор Илия Георгиев от „Пътна полиция“.
 
Предишната седмица институциите във Варна се събраха, за да обсъдят мерки за намаляване на катастрофите в района. Търсят се мерки за намаляване на тежки инциденти. Като основна причина за тях беше посочена именно несъобразената скорост. А според цифрите загиналите при пътнотранспортни произшествия във Варненския район за първото шестмесечие са със 75% повече спрямо същия период на миналата година. Пострадалите пък са двойно повече.

Източник: Нова ТВ









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!