Обратно към категорията

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В КРУШАРЕ С ВТОРО ПИСМО ДО ВЛАСТИТЕ. БЛОКАДАТА ОСТАВА

   

ПРОТЕСТИРАЩИТЕ КРУШАРЕ С ВТОРО ПИСМО ДО  ВЛАСТИТЕ. БЛОКАДАТА ОСТАВА

Блокадата на пътя Ямбол – Сливен в с. Крушаре остава. Според протестиращите до момента не са получили отговори на нито един от зададените въпроси, въпреки проявите на желание за диалог с тях и представители на местната власт. Днес те излязоха с второ открито писмо към управляващите:
 
"Настояваме да обърнете внимание, че вече откриваме пети случай на изхвърлени отпадъци от клане на прасета в рамките на три дни. Новият случай е в един от каналите на язовир Жребчево директно изхвърлени във водата и около водата.
Тук не говорим за случайни инциденти, а системна грешка в политиката по превенция на АЧС и няма смисъл да се тиражира в общественото пространство, че за това са виновни стопаните и местната власт, при положение, че не е предвидено решение и не е популяризиран протокол за действие при превантивното колене на животни. Реакция от страна на БАБХ и МЗ по тези случаи няма, а с проблемът са оставени да се оправят местните структури на полиция и пожарна. В условията на епидемия, е редно да се поеме отговорност на най- високо ниво за некачествените мерки за превенция, които както изглежда водят до екологична катастрофа.
БЛОКАДАТА ОСТАВА!"
 
Протестиращите излизат с това писмо, очаквайки екип на германска национална телевизия, кото идва да отрази обстановката в страната по отношение на Африканската чума по свинете.











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!