Обратно към категорията

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

   

ПРОТЕСТ И КОНТРАПРОТЕСТ В КРУШАРЕ

видео
Пътят Ямбол – Сливен остава блокиран от протестиращи срещу мерките за справяне с Африканската чума по свинете. Успоредно с това във вторник, 13.08.2019, в Крушаре се състоя контрапротест. На него жители на селото, земеделски производители и собственици на различни бизнеси от региона изказаха принципната си подкрепа към протестиращите на пътя, но не са съгласни с формата на протест. Според разказите им пред 999 за изминалите 12 дни са претърпели немалки икономически загуби, както и време в обикаляне по обходни маршрути. 
В същия момент на пътнта блокада се събраха десетки от региона и цялата страна, които се противопоставят на решението да бъдат доброволно ликвидирани прасетата в личните стопанства. На протеста присъстваха и хора, които все още не са унищожили домашните си прасета и категорично отказват да го сторят, въпреки изтеклите срокове.
Подробности вижте в записи на директните ни включвания от площада в село Крушаре и от пътната блокада:











Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

#2 1873 14.08.2019 12:59

Браво Нерон,но едва ли ще Ви разберат. Тези протестиращи селяни са еснафи и не виждат нещата по-далеч от оградата на собствената си къща.Много ги изтърпяха хората,ползващи пътя.Скоро ще мирясат.

 

 

#1 нерон 14.08.2019 12:28

шепа идиоти пречат на 250 хиляди жители на двете области ! Какво искате има зараза трябва да бъде спряна да части от животните ви са здрави и за това ще можете да вземете место , ами ако чакате да се разболеят и тогава да ги умъртвят е прееекалено късно и ще сме стигнали до най-лошото . Защо не протестирахте преди 1 година когато чумата започваше да вилнее в Румъния , защо никакви асоциации и земеделци които сега смело протестират тогава мълчаха като кротки ярета ???? Ако си мислите че на някой в София ще му запука ако блокират един път между два града се лъжете и губите времето , идете пред министерски съвет , в село Крушаре и на Боко и на Танева (дето ви е съгражданка) им е все едно !


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!