Обратно към категорията

Жители на улица в сливенски квартал търсят съдействие от кмета заради липсата на канализация

   

Жители на улица в сливенски квартал търсят съдействие от кмета заради липсата на канализация

Възможностите за включване към градската канализационна мрежа на къщи от западната част на улица „Чудомир Кантарджиев“ в квартал „Комлука“ обсъдиха днес кметът Стефан Радев и живущи в района. По време на строителството на първия воден цикъл през 2009 година по улицата са положени тръби за канализацията, но тази част така и не е въведена в експлоатация. Още тогава жителите са сигнализирали в Общината. Подавали са жалби и в следващите години. По време на приемен ден на кмета в началото на този месец те поставиха проблема си и днес той се запозна на място със ситуацията.
 
„През 2009 година, когато започна работата по разкопаване на улицата, бяхме обнадеждени, че най-после ще се отървем от помийните ями, но след два-три месеца работниците засипаха тръбите и оставиха изкъртен асфалт, отворени шахти без капаци и големи дупки, в които се събираше вода след дъждовете“, споделят жителите.
 
Стефан Радев пое ангажимент да се извърши видеообследване на поставената канализационна мрежа, което ще установи дали е възможно включването на имотите към нея. Участъкът е с дължина около 900 метра и обхваща къщи от северната страна на улицата.
 
  „Ще търсим възможност за въвеждане на обекта в експлоатация, а след това ще се търси вариант за цялостно благоустрояване на този участък“, каза кметът.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!