Обратно към категорията

Обсъдиха партньорските отношения между Сливен и Светлогорск

   

Обсъдиха партньорските отношения между Сливен и Светлогорск

Председателят на Общинския съвет в беларуския град Светлогорск Людмила Величко посети Община Сливен. Там тя се срещна с председателя на местния парламент Димитър Митев. В момента Величко е на почивка в България и използва случая да посети един от побратимените на Светлогорск градове Сливен.
 
В рамките на срещата тя сподели прекрасните си впечатления от града под Сините камъни и изрази желание двата града да продължават да развиват културния си обмен.
 
В хода на разговора бяха обсъдени и възможностите за организация и провеждане на бъдещи инициативи за укрепване на взаимоотношенията и сътрудничеството между Сливен и Светлогорск.
 
Темата за задълбочаване на връзките между двата града беше и сред акцентите от срещата й с кмета Стефан Радев. По този повод, Величко отправи покана към своите домакини да се присъединят към честванията по повод 58 години от Деня на образованието в Светлогорск в края на септември.
 
Партньорските отношения между Сливен и Светлогорск датират от 1997 година, когато е подписано Съглашение за сътрудничество.
 
В срещите взеха участие още зам.-председателят на Общински съвет-Сливен Деян Дечев и председателите на две от Комисиите в местния парламент Мартин Славов и Борислав Павлов.









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!