Обратно към категорията

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината

   

Неправомерно начислен данък завъртя ямболлия в съдебна въртележка с общината

Мъж от Ямбол, осъдил община Ямбол за неправомерни действия, е получил присъдени от съда 510 лева, след като завел изпълнително дело срещу общината. Вчера обаче беше осъден да плати на кметството обратно 337 лева.
Историята започва, след като Ю.Д.Г. подава заявление до Дирекция „Местни приходи” в Община Ямбол да му прихванат недължим данък за отписан от регистрация автомобил. От дирекцията обаче не му връщат отговор в продължение на 30 дни. Мъжът обжалва пред кмета, но той пък от своя страна потвърждава мълчаливия отказ, позовавайки се на справки от сектор Пътна полиция, от които било видно, че процесния автомобил не е с прекратена регистрация.
Прекратяването на регистрацията обаче е било задължение на самия сектор Пътна полиция, тъй като табелите на автомобила са невалидни, установява Административният съд, отменя мълчаливия отказ на общината и присъжда на Ю.Д.Г. да бъдат платени направените по делото 510 лева съдебни разноски. 
За да е сигурен, че ще си получи парите, мъжът си вади изпълнителен лист и завежда изпълнително дело, като в молбата си до частния съдия-изпълнител иска и налагане на запор на банковите сметки на общината. И съответно си получава парите още в срока на доброволното изпълнение. 
На 5 юли външният адвокат Ж.Г., който ползва общината, депозира искане при частния съдебен изпълнител разноските по изпълнителното дело да бъдат поставени в тежест на Ю.Д.Г. Става въпрос за 5 лева за изпълнителния лист, 48 лева такса за образуване на изпълнителното дело и адвокатско възнаграждение от 260 лв. за това дело. Частният съдебен изпълнител се мотивира с отказ на иска на общината, което съответно пък става повод и за друго дело в Ямболския окръжен съд. 
В крайна сметка вчера човекът беше осъден да плати на общината 337 лева разноски по новото дело, а отказът на частния съдия-изпълнител за прекратяване на изпълнителното дело и за поемане на разноските по него от Ю.Д.Г. е отменен.   









Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!