„БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” (№10) представи листата си с кандидати за народни представители на 31 ЯМИР


28/02/17 10:30:11коментари:0„БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” (№10) представи листата си с кандидати за народни представители на 31 ЯМИР+ фоторепортаж

Кристиан Вигенин: "Ще победим и ще се преборим с мафията и корупцията!"
Старт на предизборната си кампанията даде Коалиция "БСП за България" в Ямболска област с официално представяне на кандидатите за народни представители. За доверието на хората и за промяната на България в червената листа ще работят професионалисти от различни сфери, добре познати на местното население, млади и креативни хора, както и доказани парламентаристи." Сега пред нас стои едно огромно предизвикателство. В един променящ се свят да направим така, че и България да се промени, за да намери своето достойно място сред европейските народи." Това каза водачът на листата Кристиан Вигенин. "Идваме с амбицията да се преборим с мафията, да се преборим с корупцията и с престъпността, да се преборим със сенчестия бизнес, който източва държавен ресурс за собственото си облагодетелстване, а после с тези пари се опитва да купува избори." - допълни още той .
На осма позиция в листата е Елена Анева- човек ,който отлично знае как се печели доверието на хората и колко трудно е да го запазиш през годините. От 1993 година тя се явява на местните избори за кмет на с.Воден и от тогава до сега познава само победата . На седма позиция  е Владимир Стоев -на 35 години от с. Веселиново. Той е млад човек, избрал да се върне и да  живее в родния си край, след дипломирането си по "Психология". Работи в Община "Тунджа" и продължава да повишава квалификацията си , като понастоящем следва "Предприемачество и мениджмънт" . Каузата, зад която застава Владимир, е младите хора да могат да се реализират в България. Шестото място е гражданска квота , тя е заемана от Нина Терзиева, зам.-кмет на община Болярово. "Хората искат по-достоен живот в България. Добри доходи и сигурност и в малките населени места. Аз представлявам хората, които искат тази промяна", каза кандидатът за народен представител Нина Терзиева. Още едно младо лице в листата на "БСП за България" за Ямболска област - петата позиция е за Янко Добрев. Той е активен млад политик, с опит в местното управление на община Стралджа. Като общински съветник работи за реализирането на младежки политики в общината. От 2016 година е секретар на НЧ "Просвета", гр.Стралджа.  Редуването младежка креативност с опит и приемственост в листата на "БСП за България"  продължава с четвъртата позиция, на която е народният представител от 42-рото и 43-тото Народно събрание Кирчо Карагьозов. "Отново сме в предизборна кампания. За мен кампанията е състезание на идеи. Идеите в платформата на "БСП за България" са решенията, които хората очакват и искат да се случат. Сигурен съм, че те ще бъдат чути и следващото управление на България ще бъде на Левицата." - това заяви кандидатът за народен представител, юрист по образование Кирчо Карагьозов. Още една гражданска квота в листата на БСП е третото място за арх. Даниела Сивкова. Тя е председател на регионалната колегия и член на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България. "Търсейки промяната, БСП се обърна към личности с добър авторитет в обществото, за да може те да бъдат мост между политици и граждани.", сподели арх. Сивкова. За мен националния интерес и националното достойнство не са само емоция, а кауза и мисия, по която има много работа. БСП доказа, че те трябва да се защитават и с разум", подчерта единственият архитект в листите на БСП. Втори в листата за депутати от ямболския регион от "БСП за България" е Николай Пенев. Добре познат в града и в областта, председателят на БСП в Ямбол и бивш областен управител изрази пълна увереност, че Коалиция "БСП за България" ще бъде победител на тези избори. "Хората показаха,че искат промяна с вота си на отминалите президентски избори. Сигурен съм, че това отново ще се повтори на 26 март с бюлетина номер 10. Ние ще работим в защита на българската икономика и българското земеделие, един от приоритетите ни е и сигурността по границите на България.", подчерта Николай Пенев.
Залата се оказа тясна да побере гостите, симпатизантите, членовете и приятелите на лявата идея, дошли да пожелаят успех и победа на кандидатите за народни представители.
"За мен е чест да бъда отново водач на листата на БСП в Ямбол. От 2005 година, когато за първи път получих доверието на хората от ямболска област, аз научих много, сигурно съм направил и грешки, вече не съм от новите лица, както тогава, но искам в следващите четири години с натрупания опит и работата си да се отблагодаря на хората, които ми дадоха старт в голямата политика преди 12 години.", подчерта Кристиан Вигенин и се обърна към присъстващите: "Нека заедно да поискаме и да направим промяната, за бъдещето на България"

Ето накратко и биографиите на кандидатите за народни представители от "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ":

1.КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН – водач на листата
Кристиан Вигенин е роден на 12-ти юни 1975 г.
Завършил е Университета за национално и световно стопанство, магистър по "Международни отношения" и по "Макроикономика".
От 2000 г. е член на Националния съвет на БСП, а в периода 2001-2015 г. е член на Изпънителното бюро, секретар по външна политика и международна дейност. От 2006 г. досега е член на Президиума на Партията на европейските социалисти (ПЕС).
Член на Европейския парламент в периода 2007-2013 г., където заема поста зам.-председател на Групата на ПЕС и ръководи Работната група за борба с крайната десница в Европа. Председател е на Парламентарната асамблея ЕВРОНЕСТ.
Министър на външните работи в правителството на Пламен Орешарски 2013-2014 г. Важен приоритет в работата му е защитата на българските общности зад граница.
Народен представител в 40-тото Народно събрание от Ямбол и в 43-тото Народно събрание от Благоевград, като и в двете парламентарни групи заема поста секретар по външна политика и международна дейност. Понастоящем е Специален представител на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за Южен Кавказ и е зам.-председател на Групата на социалистите, социалдемократите и прогресивните в Асамблеята.
Владее отлично английски и немски език, ползва френски и руски.
Женен, с двама сина на 10 и 6 години.


2. НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ
Роден през 1956 год. в град Ямбол. Ел.инженер от ВМЕИ, град Варна. Дългогодишен енергетик на „Ямболен” – Ямбол. Към днешна дата е секретар на НЧ „Пробуда – 1909”, град Ямбол. Бил е зам.-областен управител и два пъти е заемал длъжостта Областен управител на област Ямбол. Председател на ОбщС на БСП – град Ямбол. Общински съветник в община Ямбол.


       3. ДАНИЕЛА КОЛЕВА СИВКОВА – ГРАЖДАНСКА КВОТА
Родена е през 1968 година в град Ямбол.
Завършва ямболската математическа гимназия „Атанас Радев”, а след това и Висшия институт по архитектура и строителство със степен магистър.
Работила е като преподавател в ПГСГ „Кольо Фичето” – Ямбол, като архитект в „НЕОКОМП” ЕООД. Седем години е била  главен архитект на община Елхово, а в момента е архитект в „ПРОКОН” ЕООД – град Ямбол.
Притежава квалификация по опазване на паметниците на културата от „Екол де Шайо” – Париж.
От 2007 до 2012 година е Председател на Дружество Ямбол на Съюза на архитектите в България. От 2012 година до днес е председател на Регионалната колегия и член на Управителния съвет на Камарата на архитектите. Единственият архитект в листите на „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ”.
Участва в „Движение с еколгочна насоченост”.
Семейна, с две деца.

4. КИРЧО ГЕОРГИЕВ КАРАГЬОЗОВ
Роден през 1954 г. в с.Безмер, област Ямбол.
След завършване на средното си образование през 1975 година започва работа в АРЗ „Георги Калчев”, гр.Ямбол като автомонтьор. През 1989 година задочно завършва право в СУ ”Св.Климент Охридски”, гр.София, вписва се в Адвокатската колегия на град Ямбол и работи като адвокат на свободна практика. Четири мандата е общински съветник в община Тунджа, бил е и Председател на ОбС - Тунджа. Дългогодишен председател на Общинския съвет на БСП в общината.  Депутат в 42-рото и 43 – тото Народно събрание. Семеен, с две деца.


5. ЯНКО СТОЯНОВ ДОБРЕВ
Роден е през 1987 година – млад 29-годишен кандидат за народен представител. Бакалавър по Политология от Великотърновския университет. Магистър по „Политически науки, дипломация и национална сигурност”.
Член на БСП от 12 години.
Работил е в общинската администрация на Стралджа в сферата на административно-правното обслужване в периода 2011-2013 год., а в периода 2013-2015 в отдел „ТСУ” с основни отговорности по направление „Обществени поръчки и европейски проекти”. От 2016 година до сега работи като Секретар на НЧ „Просвета - 1892“ - най-голямото и дейно читалище в община Стралджа.
Общински съветник в Общински съвет Стралджа. Заместник-председател на групата съветници на БСП.
Несемеен.

6. НИНА КРЪСТЕВА ТЕРЗИЕВА – ГРАЖДАНСКА КВОТА
        Родена  е през 1975 година в град Елхово. Магистър  по икономика от Икономически университет, град Варна. Притежава  магистърска степен и по Публична администрация от Бургаския свободен университет.
Започва работа през 1998 г. в общинска служба „Земеделие и гори“, град Болярово като секретар.
От 2004 година работи в община Болярово като младши и старши експерт „Общински проекти“. От 2008 г. до 2011 г. е началник на отдел „Общински проекти“. От януари 2012 година до момента е заместник-кмет на община Болярово.
Семейна , с 18-годишна дъщеря и син на 8 години.

7. ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВ СТОЕВ

Роден е през 1982 година в град Ямбол. От детската си възраст до днес живее в село Веселиново – община Тунджа.
Висшето му образование е по специалността „Психология”, продължава да повишава квалификацията си -  понастоящем следва „Предприемачество и мениджмънт”.
Бил е кадрови войник в авиобаза „Безмер”. От 2008 година работи в община Тунджа – започва като страши експерт, а към днешна дата е Началник на отдел „Отбранително-мобилизационна подготовка.
Владимир в член на Областния съвет на БСП, на Изпълнителното бюро на БСП в община Тунджа, Председател е на Младежкото обединение в своята община. Член е и на Националния съвет на движение „Русофили”.
Не е семеен.

8. ЕЛЕНА ПЕТРОВА АНЕВА

Родена е през 1955 година в с. Вълча поляна. Живее в с. Воден – и двете села са от пограничието на Ямболска област. Завършила е Полувисшия медицински институт в град Хасково, а след това и Великотърновския университет със специалност „Психология”.
От 1993 година е кмет на с. Воден.
В БСП членува от 1977 година. Член е на Областния съвет на БСП – Ямбол, на Общинския съвет на БСП – Болярово. Председател на Клуба на жените-социалистки в община Болярово.
Семейна, с две деца – дъщеря и син.
Елена има свое мото в живота: „Вярвай в себе си, за да ти повярват и другите!”.


Парламентарни избори 2017

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Коментари

Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Продават военните имоти в Болярово, Ружица и на Червен баир в Ямбол

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

Обявиха за общодържавно издирване 9 мигранти, участвали в погрома на центъра в Харманли

ОБИРДЖИИТЕ НА ХРАМ СВ. ГЕОРГИ В ЯМБОЛ НЕДОВОЛСТВАТ ОТ ПРИСЪДИТЕ СИ


Най-коментирани новини

Започва реконструкция на манастира край ямболското село Кабиле

ИНДУСТРИАЛНИ СВИНЕВЪДИ: ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ ПРИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ СА СТОПАНСТВАТА ТИП <<ЗАДЕН ДВОР>>

18 юли 1331 г.: Ямбол най-после става трайно българско владение

26 литра на квадратен метър дъжд се изля над Сливен


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ