radio 999

"БСП за България" (№ 10) ще преодолява изоставането на Ямбол и областта


01/03/17 17:10:11коментари:0"БСП за България" (№ 10) ще преодолява изоставането на Ямбол и областта

 

+фоторепортаж


Кристиан Вигенин: Местната власт ще има силен съюзник в наше лице
"Ямболска област изостава икономически и все повече се обезлюдява. ГЕРБ заблуждава, че с построяването на магистралите Южна България процъфтява. Нека се инвестира в Северозапада, но изоставащи региони като Ямбол също трябва да получат специална подкрепа и ние ще се борим за това." Така  водачът на листата на БСП за България Кристиан Вигенин се обърна към събралите се по негова покана кметове и общински съветници от петте общини на Ямболска област. "За трети път в Ямбол ГЕРБ ще ви лъже, че ще се довърши болницата. Младежкият дом отдавна не е средището, в което младите хора могат да развиват своята креативност. В редица села в областта хората са буквално затворници, без транспорт и достъп дори до общинския център.", очерта Вигенин някои от проблемите.
Целта на срещата беше да се набележат конкретни проблеми, които да залегнат в приоритетите на народните представители от област Ямбол и да станат част от програмата на следващото правителство на левицата.
В последвалата дискусия кметове и съветници направиха конкретни предложения за региона. Сред тях наред с идеите, свързани с мерки за привличане на инвестиции, разкриване на качествени работни места и подобряване на пътната инфраструктура в областта, бяха предложени и конкретни инициативи като модернизиране на градския стадион в Ямбол, подмяна на водопроводите в селата, доизграждане на болницата в града и подпомагане на младите лекари да изберат Ямбол за професионалното си развитие. "Все повече ямболски деца се раждат в Сливен, Бургас и Стара Загора, просто защото младите хора се чувстват по-сигурни там.", сподели с тревога общинската съветничка Катя Георгиева. Особено внимание трябва да се обърне на децентрализацията, но не само като прехвърляне на отговорности, но и като предоставяне на по-голям ресурс на общините за провеждане на местна политика, поискаха кметовете на общините Тунджа и Болярово и уточниха, че тази тема присъства в предизборната платформа на БСП. Обърнато бе внимание и на  въпросите за сигурността на границата и имигрантския натиск, като бяха припомнени и предизборните ангажименти на БСП - засилен контрол по границата, връщане в страните им на нелегалните имигранти, които не бягат от война, ликвидиране на трафикантските мрежи.
"Всички кандидати в листата на "БСП за България" са били или в момента са свързани с местната власт и можете да разчитате, че в наше лице ще имате силен съюзник, за да може с общи усилия да възродим Ямбол и региона. За БСП е много важно всеки един гражданин, независимо дали живее в големия град или в малкото село, да живее добре, да има еднакъв достъп до социални услуги. Ще го постигнем както с европейските средства, така и с планираната програма за дългосрочни инвестиции в инфраструктурни обекти, основана на принципа на публично-частното партньорство.", завърши Вигенин и обеща всички проблеми, които се поставят в рамките на предизборните срещи, да бъдат обобщени и поставени на вниманието на правителството.

Парламентарни избори 2017

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Коментари

Следвайте ни във Фейсбук

Най-четени новини днес


20 август 917 г.: Цар Симеон разгромява византийците при Ахелой

ОГРОМЕН КЛОН ОТНОВО СЕ СГРОМОЛЯСА В ПАРКА НА ЯМБОЛ!

В Ямбол: без вода в жк "Васил Левски" и "Възраждане". Четири села остават с нарушено водоподаване днес

В парка на Ямбол - "Сладки сънища"


Най-коментирани новини

Сигнал и снимки от слушател: Водите на р. Тунджа в к-с "Златен Рог" миришат силно на химикали и се оцветиха в синьо!

Терор в сърцето на Барселона! Полицията предотврати втори атентат в град Камбрилс

ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ МЕД - ЕДИН ОТ НАЙ-КАЧЕСТВЕНИТЕ В СВЕТА!

Нашенските бутафорни синдикати преброиха 8 % работещи бедни в България...


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ