"БСП за България" (№ 10) ще преодолява изоставането на Ямбол и областта


01/03/17 17:10:11коментари:0"БСП за България" (№ 10) ще преодолява изоставането на Ямбол и областта

 

+фоторепортаж


Кристиан Вигенин: Местната власт ще има силен съюзник в наше лице
"Ямболска област изостава икономически и все повече се обезлюдява. ГЕРБ заблуждава, че с построяването на магистралите Южна България процъфтява. Нека се инвестира в Северозапада, но изоставащи региони като Ямбол също трябва да получат специална подкрепа и ние ще се борим за това." Така  водачът на листата на БСП за България Кристиан Вигенин се обърна към събралите се по негова покана кметове и общински съветници от петте общини на Ямболска област. "За трети път в Ямбол ГЕРБ ще ви лъже, че ще се довърши болницата. Младежкият дом отдавна не е средището, в което младите хора могат да развиват своята креативност. В редица села в областта хората са буквално затворници, без транспорт и достъп дори до общинския център.", очерта Вигенин някои от проблемите.
Целта на срещата беше да се набележат конкретни проблеми, които да залегнат в приоритетите на народните представители от област Ямбол и да станат част от програмата на следващото правителство на левицата.
В последвалата дискусия кметове и съветници направиха конкретни предложения за региона. Сред тях наред с идеите, свързани с мерки за привличане на инвестиции, разкриване на качествени работни места и подобряване на пътната инфраструктура в областта, бяха предложени и конкретни инициативи като модернизиране на градския стадион в Ямбол, подмяна на водопроводите в селата, доизграждане на болницата в града и подпомагане на младите лекари да изберат Ямбол за професионалното си развитие. "Все повече ямболски деца се раждат в Сливен, Бургас и Стара Загора, просто защото младите хора се чувстват по-сигурни там.", сподели с тревога общинската съветничка Катя Георгиева. Особено внимание трябва да се обърне на децентрализацията, но не само като прехвърляне на отговорности, но и като предоставяне на по-голям ресурс на общините за провеждане на местна политика, поискаха кметовете на общините Тунджа и Болярово и уточниха, че тази тема присъства в предизборната платформа на БСП. Обърнато бе внимание и на  въпросите за сигурността на границата и имигрантския натиск, като бяха припомнени и предизборните ангажименти на БСП - засилен контрол по границата, връщане в страните им на нелегалните имигранти, които не бягат от война, ликвидиране на трафикантските мрежи.
"Всички кандидати в листата на "БСП за България" са били или в момента са свързани с местната власт и можете да разчитате, че в наше лице ще имате силен съюзник, за да може с общи усилия да възродим Ямбол и региона. За БСП е много важно всеки един гражданин, независимо дали живее в големия град или в малкото село, да живее добре, да има еднакъв достъп до социални услуги. Ще го постигнем както с европейските средства, така и с планираната програма за дългосрочни инвестиции в инфраструктурни обекти, основана на принципа на публично-частното партньорство.", завърши Вигенин и обеща всички проблеми, които се поставят в рамките на предизборните срещи, да бъдат обобщени и поставени на вниманието на правителството.

Парламентарни избори 2017

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Коментари

Следвайте ни във Фейсбук

Търси

Най-четени новини днес


Един златен, два сребърни и един бронзов медал за малките грации на Ямбол

След преследване: задържаха двама мъже, превозвали 18 нелегални имигранти

Мъгла от фин прах над цялата страна

Ваксинират животните в ямболско срещу"син език" и "заразен нодуларен дерматит"


Най-коментирани новини

Отбелязваме 143 години от Бояджишкия бунт

ОТНОВО ПРОТЕСТ В БЯЛО: МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ИСКАТ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ И УСЛОВИЯ НА ТРУД

Неизвестни са надраскали хилядолетните рисунки в пещерата Магура

Ямболският районен съд ще разгледа делото за взривовете край "Петолъчката"


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ