radio 999

В Ямболска област са обходени 2297 адреса на деца, подлежащи на задължително обучение


19/10/17 08:47:35коментари:0В Ямболска област са обходени 2297 адреса на деца, подлежащи на задължително обучениеДо началото на октомври в петте общини на Ямболска област са обходени 2297 адреса на деца и ученици от 5- до 16-годишна възраст, подлежащи на задължително обучение в детските градини и училищата, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Красимир Стоилов.
Създадени са 29 комисии с участието на представители на общините, на районните управления на МВР, кметовете на населените места и учители. Те посещават домовете на деца, които не ходят на детска градина или училище, за да получат информация за тяхното местоживеене, да разговарят с родителите и да осигурят присъствието им в учебното заведение.
Наблюденията показват, че повече от 60 на сто от необхванатите в детски и учебни заведения малолетни са в чужбина заедно с родителите си и за тях няма никаква информация. Други са записани на различни адреси у нас, има записани в училище, но не го посещават. Родители, които съзнателно не пускат децата си в класните стаи, ще бъдат санкционирани, допълни Стоилов.
КоментариСледвайте ни във Фейсбук

Най-четени новини днес


Млада жена загина при поредна катастрофа на АМ Тракия

МАРИЯ ЧИПОВСКА: БЛОК В ЯМБОЛ ПРОПАДА, 32 СЕМЕЙСТВА ЧАКАТ...

Ремонтите на новия център на Ямбол продължават

Цивилни коли ще снимат шофьорите за скорост


Най-коментирани новини

Ремонтите на новия център на Ямбол продължават

Макет на легендарен цепелин от Първата световна война в Музея на бойната слава в Ямбол

Какви глоби ни грозят на пътя?

По-скъпа вода заради такса "Солидарност"


Реклама

Следвай ни в Twitter


Follow radio999bg on Twitter

Преводач

ОЩЕ НОВИНИ